Rallikros mahalliye döndü

Federasyon, dün (1 Nisan) yayınladığı 7 numaralı duyuruda, ‘bu sezon rallikros şampiyonası yerine mahalli yarışlar yapılacağını’ duyurdu. Açıklamada, “2023 sezonunda yeterli katılım olmaması sebebiyle iptal edilen Türkiye Rallikros Şampiyonası ile ilgili 2024 sezonu için organizatör kulüpler ile yapılan görüşmeler neticesinde; Türkiye Rallikros Şampiyonası yerine 2024 Mahalli Otokros Yarışmaları düzenlenmesine karar verilmiştir” denildi.

Türkiye Rallikros Şampiyonalarından Halid Avdagiç’in Control 2 aracını (üstte) önceki yıllarda yer verdiği kategoriyi daha sonra sürekli değiştirerek sonunda sporcusunun hukuki yolları başvurması ile karşılaşan federasyon, Halid Avdagiç’in bu konuyu tahkime taşıyarak alınan kararları iptal ettirmesine rağmen, gerekli düzenlemeleri yapmadığı gibi, geçtiğimiz yıl rallikros şampiyonasını yapmamayı tercih etti. Yıl sonunda kadar yarışları sürüncemede bırakan federasyon, sonunda iptal duyurusunu açıkladı.

Bu sezonda da kurallar kitabında rallikros şampiyonası hakkında en ufak bir ifade kullanmayan federasyon, Halid Avdagiç’in şampiyonanın durumu hakkında yaptığı yazılı başvurusu sonrasında ise bugün resmi sitesinden yayınladığı 7 numaralı duyuru ile, şampiyona statüsünü mahalliye çevirdi. Otomobil sporlarının rekabet anlamında delikanlı branşı olarak görülen ve diğer branşlara göre daha fazla sporcusu olan rallikrosun adeta ipini çeken federasyonun bu kararları karşısında diğer sporcuların tepkisiz kalması ise dikkat çekiyor. | 2 Nisan 2024 : 00.50

Son 70 haber

Yorum yaz

Go To Top