WRC Hırvat’ta asfalta çıkıyor

TGR, 18-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Ralli Şampiyonası’nın dördüncü turunda Hırvatistan Rallisi’nin zorlu asfalt yollarını bir kez daha feth etmeyi hedefleyecek. Hırvatistan’ın üç yıl önce WRC programına katılmasından bu yana, TGR-WRT pek çok yarışta üç farklı pilotla zaferin tadına vardı. Bunların ikisi bu yılki ralli kadrosunun bir parçası olarak geri dönüyor; 2021 galibi Ogier, 2023 galibi Evans ve altıda ilk altıda bitiren Katsuta ile birlikte sezona ikinci başlangıcını yapacak. Safari Rallisi’nde rekoru genişleten bir zafer elde ettikten sonra TGR-WRT, üreticiler şampiyonasında dört puan önde olurken, Evans, liderden sadece altı puan uzakta, sürücüler şampiyonasında mücadelesine liderlik ediyor.

Rallinin merkezi Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de olmaya devam ediyor; ancak servis parkı bu yıl şehir merkezinin kuzey batısındaki Westgate alışveriş merkezinde yeni bir konuma taşınıyor. Etaplar, ülkenin kuzeyinde, komşu Slovenya’ya yakın, çok çeşitli asfalt türlerinin kullanıldığı yollarda gerçekleştiriliyor. Bu, kavrama seviyelerinin sürekli değiştiği anlamına gelir; bu da yağmur ve çamur nedeniyle daha da karmaşık hale gelebilir. Bazı bölümler teknik ve kıvrımlı, bazıları ise hızlı ve sıçramalar ve tepelerle akıcı. Perşembe günkü deneme ve tören startının ardından ralli, en uzun günüyle Cuma günü başlıyor. Dört etaptan oluşan ralli, Zagreb’den güneybatıya, öğle vakti yeniden toplanmaya ev sahipliği yapan sahil kenti Rijeka’ya doğru ilerliyor. Lastik takma bölgesinin ardından öğleden sonra Zagreb’e dönüş yolunda aynı dört etap ters sırada tamamlanacak. Cumartesi günleri daha tipik bir formatta işleniyor; Zagreb’in batısı ve güneyindeki dört etaptan oluşan bir döngü, gün ortası hizmetinin her iki tarafında iki kez gerçekleştirilecek. Her zamanki gibi, pazar günkü final Zagreb’in kuzeyinde gerçekleşecek ve burada bir çift etap iki kez koşulacak ve Zagorska Sela-Kumrovec bir kez daha ralli sonu Power Stage’e ev sahipliği yapacak. Dört GR Yaris Rally2 aracı Hırvatistan’da yarışacak; Sami Pajari (Printsport) ve Georg Linnamae (RedGrey Team), WRC2 puanları için yarışmak üzere kayıtlı olan Yuki Yamamoto ve Hikaru Kogure’den oluşan TGR WRC Challenge Programı ikilisine eşlik edecek.

Ne dediler | Jari-Matti Latvala; “Kenya’daki galibiyetimiz tüm takımın yoğun çalışmasının ardından geldi, dolayısıyla bu sonuç takım ruhu için gerçekten çok iyi oldu ve şampiyona için her zaman çok önemli bu dönemde bize gelecek ralliler için daha da fazla motivasyon sağladı. Geçmişte Hırvatistan’da iyi iş çıkardık ve genel olarak oraya geri dönme konusunda iyi bir duyguya sahibiz. Eğer hava kuruysa oradaki yollarda araç kullanmak çok keyifli olabilir ama havanın da büyük rol oynayabileceğini ve işi çok zorlaştırabileceğini biliyoruz. GR Yaris Rally1 Hybrid’in asfaltta güçlü olduğunu biliyoruz ancak rekabetin her zaman ileriye doğru adım attığını da biliyoruz. Bu durumda bir sürücü, değişen kavrama seviyelerine güvenirse bir fark yaratabilir ve bu da araca güvenmekten kaynaklanır. Dolayısıyla amacımız sürücülerimize bu güveni sağlamak ve umarım hafta sonundan en fazla puanı alarak ayrılmaktır.”

Sébastien Ogier; “Monte-Carlo’dan bu yana tatilimin tadını çıkarıyorum ve şimdi rekabete geri döndüğüm için mutluyum. Geçen haftaki testim, oldukça zorlu bir yolda arabadaki hislerimi geri kazanmam için iyi bir şanstı: atlamalar ve dar bölümlerle oldukça hızlı. Bunlar rallinin de özellikleri ama aynı zamanda yılın bu zamanında havanın belirsiz olabileceğini de biliyoruz. Asfalt rallisi için ideal bir başlangıç pozisyonuna sahip değiliz, bu yüzden koşulları değerlendirip ne yapabileceğimize bakmamız gerekecek. Ana motivasyonum her zaman podyuma çıkmak ve zafer için mücadele etmek, ancak aynı zamanda takıma yardım etmek için de buradayım ve yeni puan sistemiyle Pazar günlerinin de artık her zamankinden daha önemli olduğunu görebiliyoruz.”

Elfyn Evans; “Sezonumuzun başlangıcı sağlamdı ve her turdan iyi puanlarla ayrıldık. Çok spesifik zorlukların olduğu oldukça benzersiz üç etkinlik yaşadık ve şimdi daha tipik Avrupa asfalt ve çakıl rallilerine geldik, bunları en üst düzeye çıkarmaya odaklanmamız gerekiyor. Geçen yıl Hırvatistan da dahil olmak üzere asfaltta bizim için iyiydi, bu yüzden sabırsızlıkla beklediğimiz bir ralli. Bunun, değişken kavrama seviyeleri nedeniyle oldukça zorlu bir ralli olduğunu ve hata yapmanın çok kolay olduğunu biliyoruz. Bu yüzden temiz bir ralli yapmaya çalışmamız gerekiyor ama aynı zamanda önde mücadele edebilmek için hızlı sürmemiz gerektiğini de biliyoruz.” | TGR, 12 Nisan 2024 : 11.24

Son 70 haber

Yorum yaz

Go To Top