Karting rüzgarı sert esti

Türkiye Karting Şampiyonası’nda sezonun ilk ayağı bugün başladı. Körfez Yarış Pisti’ndeki ilk gün, öncesinde kapalı ve yağışlı hava nedeniyle sporcuları ve velileri endişelendirse de, resmi antrenmanlar, sıralamalar ve haftanın ilk yarışı sürecinde yağmurun ardının kesilmiş olması günün programının herhangi bir sorun yaşanmadan tamamlanmasını sağladı. Resmi antrenmanlar öncesinde yaşanan yağmurdan ise pist fazlasıyla etkilendi ve asfaltta birçok minik sporcu zaman dışı turlarında hayatlarının ilk spinlerini yaşadılar ama yer yer oluşan su birikintileri görevliler tarafından bertaraf edilerek günün kalan kısmında sorun yaşanmasının önüne geçildi. Micro (7), Mini (16), Junior (13), Senior (19) ve master (9) olmak üzere toplam 64 sporcu sezonun ilk karting heyecanı için piste çıktılar. Hayatlarında ilk kez tulum giyerek bir yarış aracının direksiyonunda üstelik ıslak asfaltta piste çıkan 7 micro sporcunun rekabetleri en çok pist kenarında ve servis alanında kendilerini bekleyen ve izleyen ailelerinde tarifsiz bir heyecan yaşattı. Haftanın ilk yarışında 12 turluk mücadelesinde Enes Hakkı Yeten 13.46.398’lik toplam zamanıyla damalıyı ilk gören micro sporcu olurken, microdaki rakiplerinden yaşça küçük olmasına karşın sosyal medyada çokça paylaşımı yapılan milli motorcu Bahattin Sofuoğlu’nun  oğlu Zayn, 6 saniye farkla 2’nci, Bulunt Tırınk ise artı 3.9 saniye farkla 3’ncü olarak haftanın ve kariyerlerinin ilk podyumlarına çıktılar. 16 Sporcunun katıldığı mini kategoride ise Ali’lerin sert rekabetinden Ali Sururi Akgün galip çıktı ve 15 tur sonunda 13.13.222’lik toplam zamanıyla Ali Fuat Miras’ın 4 saniye önünde ilk sırada finişe ulaştı. Mini’de sezonun ilk podyumunu toplamda 6 salise farkla 3’ncü sırada tamamlayan Can Özler, 50.554’lük zamanıyla ilk yarışta en iyi tur zamanını kaydetti.

Junior kategoride sezonun ilk yarışında 13 sporcusu mücadele etti. 18 turluk ilk yarışta 41.949’luk turuyla en iyi tur zamanının da sahibi olan Demir Sağım, 18 tur sonunda toplam 13.48.275 ile kategorisinde haftanın ilk birincilik kupasına uzandı. Toplamda 8 saniye ardından Ömer Ulaş Akbağ 2’nci, artı 1.4 saniye farkla da Turhan Erin Ünlüdoğan ilk yarışta 3’ncü oldular. 19 Sporcu ile en yüksek katılımın gerçekleştiği seniorde podyum rekabeti ateşten gömlek oldu. Kerim Sulyak, 22 turluk haftanın ilk senior mücadelesinde toplamda 16.10.254’lük zamanıyla 1’nci olurken, beş sanise farkla Onur Müldür 2’nci yarım saniye farkla da Eyüp Yağız Tekşan 3’ncü olarak podyumu paylaştılar. İsmail Yağız Topal ise, 1 salise farkla podyumun hemen dışında 4’ncü olarak ilk yarışı tamamlasa da, 41.546’lık en iyi tur zamanı ile yarınki yarışlarda da podyumdakilerin işlerinin hiç de rahat olmayacağını gösterdi. Günün 5’nci ve son kategorisi olan masterda ise 9 sporcu piste çıktı. 13 turluk mücadelede 42,295 ile en iyi tur zamanının sahibi olan Murathan Gür, 13.54.506’lik toplam zamanıyla haftanın ilk yarışında kendi kategorisinde 1’ncilik kupasının sahibi olarak ayrıldı. İlyas Vurgeç, 4 saniye farkla 2’nci olurken, Mehmet Çınar 10 saniye farkla 3’ncü sırada damalı gördü. Türkiye Karting Şampiyonası’nda sezonun ilk yarış haftasında 2’nci gün olan Pazar (yarın) iki farklı yarış daha yapılacak. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, 20 Nisan 2024 : 20.15

Sezonun ilk yarışından diğer fotoğraflar ve sporcu görüşleri ilerleyen saatlerde ajansta yayınlanacak. Ajanstan ayrılmayın habersiz kalmayın..

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top