WRC dünyaya yayılıyor

WRC Dünya Etkinliklerden Sorumlu Direktörü Simon Larkin bir dizi açıklamalarda bulundu. Bir yılda 13-14 ralli organizasyonu planladıklarını söyleyen Direktör, bu etkinliğin önünde duran en büyük etkenin siyaset olduğunu söyledi. Bir takım belirsizliklere rağmen WRC, en çok taliplinin olduğu yılı yaşadığını ilâve etti. “Her ralli kendine özgü olmalı, iz bırakmalı” diyen Larkin, 2025’in son WRC yarış durumunu şöyle özetledi. Hırvatistan iyi bir ralli yaşattı, devam edecektir. Kanaryalar, Sardunya, Yunanistan, Orta Avrupa, Finlandiya, İsveç, Polonya (son yıl) Letonya/Estonya (dönüşümlü) Portekiz, Monte Carlo (henüz kontratı yok) rallileri takvimde, yapılacaktır.

2026’da Amerika Birleşik Devletleri, Meksika ve Şili-Paraguay-Arjantin arasından bir ülke seçilecek. Ortadoğu’da Suudi Arabistan en büyük adayımız. Uzakdoğu Japonya ile sürebilir. Afrika da öyle…

Organizasyon yaptığımız ülkelerdeki başarı, sporun halkla iç içe olmasındandır. Bu sporu Canal+ gibi Japon TV gibi yayınlar çok verimli olarak kullanmaktadırlar. WRC ülkelere değer katan organizasyonlar olmaya devam edecektir. Tabi ki bu alanda rakiplerimiz var, farklı alanlarda ama biz daha izlenir durumdayız.

Nurican Hızır 25/04/2024 22:25

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top