Bodrum’da ilk gün

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda sezonun üçüncü rallisi Bodrum’da Ali Türkkan-Oytun Albayrak ikilisi son güne lider başlayacaklar. Fiesta Rally 3 ile rallinin dünkü ilk gününde geçilen altı etabın tamamında en iyi zamanları yaparak ilk etap sonrası ele aldığı liderliği ilk gün sonuna kadar taşıyan Türkkan-Albayrak, en yakın rakipleri olarak ilk günü ikinci sırada tamamlayan Volkan Işık-Vedat Bostancı’nın (Hyundai i20 R5) bir dakikaya yakın (57.7 saniye) farkla önlerinde ikinci ve son güne lider olarak parkura çıkacaklar. 3.8 farkla da Ümit Can Özdemir-Kutay Ertuğrul’un podyumun son basamağında ikinci gün parkura çıkacakları Bodrum Rallisi’nde artı 11.8 farkla Kerem Kazaz 4,artı 25.3 farkla da Burak Çukurova 5’nci durumda bulunuyorlar.

Fiesta Rally2 ile yarışan Kerem Kazaz-Corentin Silvestre ikilisi genelde 4’ncü ilk günü gençlerde rakipsiz 1’nci sırada tamamlarken, Türkiye Historik Ralli Şampiyonası’nda da Mk2 Escort ile Kemal Gamgam-Orkun Demir yine rakipsiz oldukları THRŞ’de lider, genelde ise 31’nci olarak son güne başlayacaklar. Celal Gülerhan Tosfed Ralli Kupası’nda Subaru ile yarışmakta olan Berkay Erdoğan -Muhammed Mataracı rallide genelde 20’nci, Fiat Egea 1.4 T-Jet ile Akın Can Kiper-Murat Yılmaz 1.12.5 farkla kupada 2’nci genelde 23, Fiesta R2’li Taner Oruç-Onur Sırımoğlu ise kupada 3, genelde 25’nci gidiyorlar. Master kupasında Hyundai i20 ile Ogün Okat-Emir Şahin, Cem Yudulmaz-Deniz Gümüş’ün Fiesta Rally 3’lerinin önünde 2.38.9 farkla birinci durumdalar.

İlk gün genç rallici Mert Yudulmaz‘ın Fiesta’sı ile 2’nci etapta yaptıkları kaza sonrası kesintiye uğrayan rallide  66 ekip kayıt yaptırdı, 64’ünün start aldı, ilk günün sonunda 63 ekip kapalıya ulaştı, bunlardan 8 ekip son gün süpeRally ile ikinci gün parkura çıkacaklar. Ralli üç farklı etabın ikişer kez geçilmesi sonrasında saat 15’te finiş görecek. | Aydın Hoşgör-Sinem Hoşgör, Ralli Ajansı, Bodrum | 28 Nisan 2024 : 07.40

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top