Solberg liderlik peşinde

Oliver Solberg-Elliott Edmondson, WRC beşinci ayağı Portekiz’de WRC2 klasmanında liderliği ele almaya çalışacak. Solberg’in Toksport WRT takım arkadaşları Gus Greensmith/Jonas Andersson da Portekiz Rallisi’nin WRC2 klasmanında daha fazla puan toplamak isterken, genç Fransız yetenek Pierre-Louis Loubet-pilot Loris Pascaud, Toksport WRT Skoda Fabia RS Ralliy 2ile WRC2 sezonuna ilk kez çıkacak. Sezonda toprak ralliye geri dönülen, Porto bölgesi etrafındaki taşlı ve kumlu özel etaplar WRC2’leri de bekliyor. Oliver Solberg ve İngiliz Toksport WRT takım arkadaşı Gus Greensmith, Skoda Fabia RS Rally2 ile sezonun ikinci galibiyetini hedeflerken, İsveçli rallici halihazırda WRC2 liderliğini paylaşıyor. Pierre-Louis Loubet bu yıl ilk kez Portekiz’deki WRC’ye katılacak. Genç Fransız aynı zamanda Toksport WRT Skoda Fabia RS Rally2’nin direksiyonuna da ilk kez geçecek.

Portekiz Rallisi’nde, WRC2 sürücüler şampiyonasında puan almak üzere kayıtlı 40 ralli aracından oluşan etkileyici bir start ​​alanı olacak. Katılan beş üretici arasında Skoda, 19 Fabia ile açık ara en büyük birliğe sahip. Oliver Solberg-Elliott Edmondson, İsveç’te birincilik ve Kenya Safari Rallisi’nde ikincilik elde ettikten sonra gözlerini bir zafere daha diktiler. Bu, Solberg’e şu anda Fransız Yohan Rossel ile paylaştığı WRC2 genel sıralamasında tek başına liderliği verebilir. “Skoda Fabia RS Rally2’m ve Portekiz Rallisi’nin toprak etapları mükemmel bir kombinasyon oluşturuyor. Geçen sene WRC2 galibiyetini Gus’a sadece 1,2 saniye farkla kaybetmiştim. En azından başarı takımın içinde kaldı” diyen genç İsveçli, geriye dönüp baktığında gülebiliyor. Gus Greensmith’in mevcut şampiyonluk tablosunda ilerleme kaydetme planında geçen yılın sonuçları da var. Şu ana kadarki dört wrc’den sadece  bir rallide puan almaya hak kazandı ve Kenya Safari Rallisini kazanmasını başardı.

Portekiz Rallisi’ni sabırsızlıkla bekleyen Greensmith, “Zorlu toprak etaplarda temiz bir çizgi bulmak ve lastik hasarlarından kaçınmak önemli” diyor. İki Toksport WRT sürücüsüne önümüzdeki hafta sonu ilk kez yeni takım arkadaşları Pierre-Louis Loubet eşlik edecek. Genç Fransız, sezonun ilk Dünya Şampiyonası yarışında Skoda Fabia RS Rally2 ve yeni kopilotu Loris Pascaud ile yarışıyor. Loubet, “Tamamen Skoda’ya yeni gelen biri değilim: 2019’da Skoda Fabia ile WRC2 şampiyonluğunu kazandım ve ayrıca Portekiz’de WRC2 zaferini elde ettim. Bu kategorideki en başarılı araç olduğu kanıtlanan Fabia RS Rally 2 ile şampiyonaya geri dönmek için sabırsızlanıyorum” diye konuştu. Öte yandan TGS Worldwid ekibinden Skoda Fabia RS Rally2 ile start alacak olan Loubet/Pascaud ve Finlandiyalı ikili Lauri Joona/Janni Hussi, Portekiz Rallisi’nde üst sıralarda yer almanın favorileri arasında yer alıyorlar.

Portekiz Dünya Kupası turu 9 Mayıs Perşembe öğleden sonra Coimbra şehir merkezinde törenle başlayacak. Katılımcılar buradan Figuiera da Foz’daki ilk süper özel etaba gidecekler. Cuma günü ralli ekibi Arganil civarındaki bölgede olacak ve yaklaşık 127 kilometrelik sekiz özel etap sürücüleri bekliyor. Cumartesi günü programda dokuz özel etap daha var. 145 kilometreden fazla uzunluğu, kumlu bölümlerin ve özellikle ikinci geçişde malzeme gerektiren geçişlerin bir karışımı ile karakterize ediliyor. Daha yumuşak lastik bileşikleri kumlu yüzeylerde daha fazla çekiş gücü vaat ederken, daha sert lastikler daha uzun testlerde daha az aşınacak. Pazar günü ise Fafe bölgesindeki ünlü atlayışla aynı adı taşıyan özel etaplar rallinin öne çıkanları arasında yer alıyor. Sonuç olarak, takımlar, pazar günü öğleden sonra saat 14:25 civarında, Porto’dan çok da uzak olmayan Matosinhos’ta finiş çizgisini geçmeden önce, takımlar zamana karşı mücadelede 337,04 kilometrelik 22 özel etapla karşı karşıya kalacaklar. | Skoda, 9 Mayıs 2024 : 18.55

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top