Portekiz Rallisi başladı

TGR, Atlantik Okyanusu’na bakan zorlu ama muhteşem bir sokak etabında dört güçlü kadrosuyla Portekiz Rallisine başladı. Pperşembe sabahı ralli öncesi deneme ve start öncesinde araçlarda son ayarlamaları yapıldı. Kalle Rovanpera açılışın ardından en hızlı isim olurken, Sebastien Ogier da GR Yaris Rally1 Hybrid’in önde gelen pilotu olarak takım arkadaşlarıyla birlikte en iyi zamanının yarım saniye ardından dördüncü oldu. Ekipler daha sonra Porto yakınlarındaki servis parkından güneye, start törenine bir kez daha ev sahipliği yapan tarihi şehir merkezi Coimbra’ya doğru yola çıktı. Bunu, sahil kenti Figueira da Foz’da 2,94 kilometrelik bir cadde etabı olan rekabetçi süper özel etabı izledi. Ogier, önden sadece 0,6 saniye uzakta, en hızlı ikinci sırada yer aldı. Katsuta dördüncü, Rovanpera beşinci olurken, Elfyn Evans sekizinci ve 4,3 saniyelik farkla önde yer aldı.

İlk günün sonunda TGR takım direktörü Jari-Matti Latvala, “Portekiz’de olmak her zaman harika; burası motor sporlarına çok tutkulu bir ülke ve bunu her yıl burada hissediyoruz. Bu zor bir olay çünkü güvenilirliğe ve lastik stratejisini sürücülerle birlikte dikkatli bir şekilde planlamaya ihtiyacınız var, ancak daha önce bize çok yakışıyordu ve umarız bu yıl da öyle olur. Bu gece ilk etapta önemli olan lastikleri çok fazla takmamaktı çünkü onlara yarın sabah da ihtiyacımız olacak, ancak zaman farkları konusunda fazla endişelenmemize gerek yok: sadece kendi stratejinize güvenmeniz gerekiyor. Benim için etapların en kritik döngüsü yarın öğleden sonra. Eğer bunu herhangi bir sorun yaşamadan atlatabilir ve tüm araçları tek parça halinde hizmete geri getirebilirseniz, o zaman iyi bir yerdesiniz demektir” derken, Rovanpera da “Portekiz’e geri dönmek çok güzel. Daha önce bizim için başarılı bir ralliydi ancak bu yıl sıkı bir rekabet olacağını hissediyorum: elimizden gelenin en iyisini yapacağız ve takıma mümkün olduğunca çok puan getirmeye çalışacağız. Shakedown oldukça iyi geçti, küçük bir sorun yaşamamıza rağmen araçtaki his oldukça iyiydi, bunu düzeltmeyi başardık, böylece her şey ralli için hazır oldu. Burada atmosfer her zaman harikadır ve umarım ilk sahne seyirciler için iyi bir gösteri oldu. Ancak yarın sabah uzun bir etap ayağı için ihtiyacımız olan toprak lastiklerle asfaltta sürüş yapmak, onları elimizden geldiğince kurtarmamız gerektiği anlamına geliyordu”diye konuştu.

Evans görüşlerini “Portekiz’deki ralli için çok büyük bir takipçi kitlesi var, bunu görmek her zaman güzel ve hafta sonuna başlamak harika. Lastikleri yarına taşımak zorunda olduğumuzda, asfalt etap ve bol miktarda donutla bu gece her zaman zorlu bir başlangıç olacaktı. Bu yüzden aklınızın bir köşesinde bu varken tadını çıkarmak zor: sadece temiz bir şekilde geçmemiz ve yarına hazır olmamız gerekiyordu. Her zaman zorlu bir ralli, özellikle de gün ortası servisinin olmadığı Cuma günleri. İlk geçiş, yolun erken saatlerinde koşmak zor olacak ve lastik yönetimi her zaman oldukça önemli. Temiz bir çalışma yürütmeye çalışacağız ve bundan alabileceğimizi en üst düzeye çıkaracağız” diye özetlerken, takımın efsane şampiyonu Ogier da “Portekiz’e geri döndüğüm için mutluyum: Buraya gelmek sezonun en önemli anlarından biri, taraftarların desteğiyle ve onlar için iyi bir gösteri yapmaya çalışacağız. İlk etapta iyi bir denge vardı çünkü lastikleri yarına saklamak önemli ama çok fazla zaman kaybetmeyi de göze alamazdık. Çoğumuz buradaki etapları iyi bilsek bile, özellikle ikinci geçişte yer yer çok zorlu olabileceğinden tam olarak ne bekleyeceğimizi asla bilemeyiz. Kağıt üzerinde ilginç bir ralli olmalı: yarın iyi bir başlangıç pozisyonuna sahibiz, o yüzden bundan en iyi şekilde yararlanmaya çalışalım” dedi. | TGR, 10 Mayıs 2024 : 07.37

Portekiz Rallisi 1. Gün Klasmanı (Perşembe):
1 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1 HİBRİT) 2dk24,2s
2 Sébastien Ogier/Vincent Landais (Toyota GR YARIS Ralli1 HİBRİT) +0.6s
3 Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai i20 N Rally1 HİBRİT) +2,0s
4 Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota GR YARIS Rally1 HİBRİT) +2.0s
5 Kalle Rovanpera/Jonne Halttunen (Toyota GR YARIS Rally1 HİBRİT) +2.4s
6 Adrien Fourmaux/Alexandre Coria (Ford Puma Rally1 HİBRİT) +3.1s
7 Dani Sordo/Cándido Carrera (Hyundai i20 N Rally1 HİBRİT) +4

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top