Kartepe’den panter çıktı

Sezonun ikinci tırmanma yarışı Kartepe’den ‘panter’ çıktı. Önceki sezonlarda ‘pembe panter’ branding’li Lancer Evo 9’u ile şampiyonluklara ulaşan İstanbullu sporcu Cem Yalın, sezonun ilk yarışı Eskişehir’deki ikincilikten sonra, ikinci ayak olan Kartepe’de zafere ulaşmasını bildi. Cem Yalın, sis, pus ve nemli ortamda gerçekleştirilen yarışta 10 dakika 22 saniye 22 saliselik toplam zamanı ile günün en başarılı sporcusu olurken, üçüncü çıkıştaki 3:25,95 zamanıyla da günün en hızlı çıkış zamanını kaydeden isim oldu. K4’de 1’ncilik kupa ve puanlarına ulaşarak sezona ağırlığını koyan Cem Yalın’ın toplamda 9 saniye farkla ardından Renault ile yarışan Sinan Soylu günün ikincisi olurken, VW Polo GTI ile yarışan Alp Özkaya da 1.45 farkla günün en hızlı üçüncü ismi oldu. Cem Yalın, Soylu ve Özkaya, günün podyumunu paylaştıkları gibi K4 Klasmanında da podyumu aynı sıralama ile paylaştılar.

Toplam yedi sporcunun rekabet ettiği K1’de Antalyalı İlker Aktaş, Corsa’sı ile her üç çıkışta da en iyi zamanları yaparak K1’de 1’ncilik kupasını kaldırırken, Saxo ile ilk iki çıkışta yakın rekabet sergileyen Mehmet Gökseven’in son çıkışta üstelik FF’e 200 metre kala şanzımandan kalması üzerine Palio’su ile EAM sporcusu Özgür Şenyüz podyuma ikinci olarak çıktı. 106 GTI ile Murat Gürmek K2’de podyumunun son basamağına yerleşti. İzmirli kadın sporculardan Serap Kotan, Fiesta’sı ile podyumun hemen ardından 4’üncü olurken, takım arkadaşı Yasemin Erikli Palio’su ile 6’ncı sırada finiş gördü. İki kadın sporcunun arasına ise Plio 106’sı ile Cafer Taha Yılmaz girdi ve yarışı 5’nci sırada tamamladı.

Beş sporcunun mücadele ettiği K2’de Fiesta R2’si ile Engin Apaydın, Clio Rally 5 ile yarışan takım arkadaşı Metehan Üstükarcı’dan üç çıkışın toplam zamanında 10 saniye daha hızlı çıktı ve sezonun ikinci yarışında da kazanan isim oldu. Fiesta R2 ile Ayhan Germirli, ilk çıkışında FF öncesi son virajı alamayarak virajın kenarındaki elektrik trafosunun beton zeminine temas etti ancak çok zaman kaybı yaşamadan kalan metreleri sorunsuz bitirdi. Germirli, toplamda 9 saniye farkla yarışın podyumun son basamağında tamamladı. K2’nin genç pilotlarından Kaan Polatoğlu, podyumun hemen ardından günün 4’ncüsü olurken, Palio Kit Car ile Murat Gelgeç, kariyerinin ilk yarışında finiş görmeyi başardı. Toplam on sporcunun parkura çıktığı K3’de Clio Rally3 ile Murat Soypaçur, Fiesta Rally 4’lü Burak Dalkılıç ile yakın rekabetten 5. Saniye farkla galip çıktı. Fiesta R2T’li Murat Çetin’in podyumda tamamladığı K3’de Corsa OPC’i ile Şevket Çınar 6’ncı sırada tamamlarken, Clio’su ile dün (cumartesi) antrenmanlarda mekanik problem yaşayan Erhan Karadeniz bugün parkura çıkamadı.

Yarışın en güçlü beş otomobili ile parkura çıkan sporculardan ‘şampiyon’ Cem Yalın, en yakın rakibi Sinan Soylu’dan sezonun ilk yarışı olan Sakarıılıca’nın rövanşını Kartepe’de alarak eve birincilik kupası ile döndü, şampiyonaya ise puanda denge getirdi. Polo GTI’sı ile Alp Özkaya iki tecrübeli rakibinin 45 saniye ardından podyumda son basamağı demir attı. Polo 1.9 TDI ile Mehmet Demirkol, podyumun en yakın takipçisi olurken, Subaru 2004 ile ilk yarışına çıkan Yusuf Çiçek, ilk yarışında finiş yaparak dikkat çekti. BMW E36’lı iki rakibi karşısında Mazda RX-8’i ile geçen yılın K5 şampiyonu olan İzmirli Bahadır Sevinç, Sakarıılıca’dan sonra Kartepe’de birincilik kupasına uzanırken, ikinci zaferini kazandığı sezonda iddiasını güçlendirdi. Kocaeli’nin Kartepe ilçesi, Maşukiye mahallesinde 5.7 km’lik asfaltta üç çıkış üzerinden gerçekleştirilen sezonunu ikinci tırmanma yarışına sis ve pus damgasını vurdu. Saat 10’daki ilk çıkışın startı sis nedeniyle görüş mesafesi çok düşük olduğu için iki saat gecikme ile verilebildi. Diğer iki çıkışlar sırasında sis etkisini kaybedince, ilk çıkıştaki görüş kaybı nedeniyle zor anlar yaşayan yarışçılar, son iki ayakta ise sis açıldıktan sonra gaz pedallarının üstüne daha cesur yüklendiler. Sezonun üçün ayak tırmanma yarışı Aydın’ın Buharkent ilçesinde gerçekleştirilecek. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Kartepe. 5 Mayıs 2024 : 20.23

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top