Körfez’de rekabet tavan yaptı

Türkiye Karting Şampiyonası’nda sezonun ilk hafta yarışlarına bugün de devam edildi.. Körfez Karting Pisti’nde yapılan 2 ve 3’ncü ayak yarışları sonrası kategorilerinde podyuma çıkan sporcular belirlendi ve evlerine kupalarıyla döndüler. Senior kategoride haftanın 3’ncü yarışındaki kaza sonrası itirazlar, komiserler kurulu tarafından değerlendirilirken, kesin sonuçların ilerleyen saatlarde alınacak olması yüzünden podyum seramonisi de programdaki zamana göre gecikti.

TKŞ 1’nci ayak micro kategoride günün ilk haftanın ise 2’nci yarışında 7 micro sporcu arasında 12 turu en hızlı zamanla tamamlayan isim Zayn Sofuoğlu oldu. Milli motor sporcusu Kenan Sofuoğlu’nun oğlu, 47.209 tur zamanıyla en iyi tur zamanına da imzasını attığı yarışı 10.56.457’lik toplam zamanıyla 1’nci bitirdi ve kariyerinin ilk zaferini kazandı. Beş saniye farkla Bulut Tırınk’ın 2’nci olduğu yarışta artı 29 saniye farkla 3’ncü olan 2024 Türkiye Pist Maxi Grup Şampiyonu Barkın Pınar’ın oğlu Aras Pınar (solda) günün sonunda kariyerinin ilk podyum başarını kaçırdı ve ilk yarış haftasını 4’ncü tamamladı. Günün 2’nci, haftanın 3’ncü yarışının podyumunda ise dünkü ilk yarışın galibi olan Enes Hakkı Yeten, üç yarıştan ikisini kazanarak kategorisinde haftanın en başarılı micro pilotu oldu. 3’ncü yarışta en iyi tur zamanını yapan Zayn, günün 2’ncisi olurken, Bulut podyumu 3’ncü basamakta kapadı. Günün son yarışında 4’ncü sırada finiş gören Aras Pınar ise sezonun ilk haftasını 4’ncü olarak kapatarak podyum fırsatını 2’nci yarış haftasına bıraktı.

16 sporcunun mücadele ettiği mini kategoride bugün en başarılı isim Can Özler idi. Bugünün her iki yarışını da zirvede bitiren ve aynı zamanda 2’nci yarışın en iyi tur zamanını da yapan Özler, dün ilk yarışında 3’ncü olduğu mini kategoride haftanın kazanan ismiydi. Günün her iki yarışında da Özler’in ardından 2’nci olan ve son yarışın en iyi tur zamanını kaydeden Ali Fuat Miras, ilk yarışın da 2’ncisi olarak haftanın başarısını podyumla  perçinledi.

Toplam 13 sporcunun katıldığı Junior kategoride ilk yarış haftasının en başarılı junior sporcusu Demir Sağım, bugün iki yarışı da kazanarak haftayı 3’te 3 zaferle kapadı. Dün ilk yarışta önemli bir kaza yaşayan Zeynep Büyükpınar, bugün 2 ve 3’ncü yarışlarda start almadı. Doruk Bilir de günün ilk haftanın ikinci yarışında kalınca junior kategorisinde 11 sporcu finişe ulaşabildi. İlk yarışın 3’ncüsü Turhan Erin Ünlüdoğan bugün ikinci yarışta da 3’ncü ve son yarışta kategorisinde ise 2’nci olarak Sağım’ın ardından poyumdaki yerini sağlamlaştırdı.

TKŞ 1. Yarış haftasında 19 sporcunun mücadele ettiği senior kategorisinde dün kazanan Kerim Sulyak bugünün iki yarışında da rakiplerine geçit vermeyince haftayı 3’de 3’le kapatan bir diğer sporcu oldu. İlk yarışta da Kerim’in az farkla ardından 2’nci olan Onur Müldür, bugün 2’nci yarışta da 5 saniye farkla yine 2’nci finiş gördü. Onur Müldür, 3’ncü yarışta ise temas yaşayanlar arasındaydı ve sonunculuğa kadar gerilediği yarışta yeniden tırmanarak yarışı 8’nci sırada tamamladı.

Kazaya karışan sporcuların abandone olması sonrasında Onur’un haftayı 2’ci olarak tamamlanması ise komiserler kurulunun kararına kaldı. Bugün 3’ncü yarışta kazananın peşinden iki bayan sporcu podyumu paylaşması dikkat çekti. Kerim’in kızkardeşi Leyla Sulyak 2’nci sırada damalı görürken, Ayşe Çebi de son yarışta 3’ncü oldu. Leyla, haftayı 3’ncü olarak tamamladı. İlk yarışı 7’nci zamanla bitiren Ateş Birinci, (sağda) bugün 2’nci yarışta 9’ncu, son yarışta ise 10’ncu sırada tamamlayabildi ve haftanın 8’ncisi oldu. Türkiye Karting Şampiyonası’nda sezon önümüzdeki ay Tuzla’daki ikinci yarış haftası ile devam edecek. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Körfez Karting Pisti, 21 Nisan 2024 : 17.30

Not; Haber yayına hazırlandığında tartışmalı konular ve itirazlar komiserler kurulu tarafından görüşülüyor. Açıklanacak kesin sonuçlarla haber revize edilebilir. Ayrıca, Onur, Ateş ve Aras’ın bugünle ilgili yorumlarının da ilerleyen saatlerde ajansta okuyabileceksiniz. Ajanstan ayrılmayın habersiz kalmayın.

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top