Son güne lider başlıyor

Hırvatistan Rallisi’nin bitimine bir gün kala, Toyota, zafer için heyecan verici yakın bir mücadeleye iki otomobille katılmaya devam ediyor. Rallinin ikinci gününde ekipler, Hırvatistan’ın başkenti Zagreb çevresinde gün ortası servisle ayrılan dört etaptan oluşan iki döngüyle daha karşılaştı. Yağmur tahminiyle birlikte lastik stratejisi önemli bir konu haline gelecekti: En üst kategorideki tüm otomobiller sabah paketlerinin bir parçası olarak ıslak lastik kullanıyordu, ancak hava ilk döngü boyunca sonuçta kuru kalacaktı. Evans güne ralli liderliği için Thierry Neuville (Hyundai) ile başlarken, Ogier sadece 6,6 saniye uzakta üçüncü sırada yer aldı. Gün ortası servisinde Neuville ve Evans arasında 4,7 saniye fark varken, SS10’da etap galibiyeti elde eden Ogier 6,6 saniye geride kaldı. Öğleden sonra TGR-WRT üçlüsü bir paket yumuşak ve ıslak lastik alırken, diğerleri de sert bileşik lastik taktı. Öğleden sonraki ilk etapta yağmur yağdığında bu strateji işe yaradı ve Evans, Ogier’e karşı 1 saniye farkla Neuville’den ralli liderliğini ele geçirdi. Rakibi bir sonraki testte karşılık verecek ve avantajı yeniden kazanacaktı, ancak günün sonunda ikilinin arasında sadece 4,9 saniye fark vardı. Ogier 6.7 saniye geride üçüncü sırada yer alıyor. Takamoto Katsuta, ikinci günde daha iyi bir hız ve özgüven sergileyerek ilk dört etabın birkaçını belirledi; buna 20,77 kilometrede yalnızca 0,4 saniye ile dikkat çekici bir şekilde kat edilen dört sürücüden biri olduğu SS10 da dahil. Genel klasmanda altıncı sırada kalmayı sürdürüyor.

Jari-Matti Latvala, “Bugün liderlik için çok heyecan verici bir mücadele izledik. Böyle zorlu bir ralli için ilk üç sürücü arasındaki farklar inanılmaz derecede küçüktü. Elbette günün sonunda zirvede olmayı umuyorduk ve sürücülerimiz çok iyi bir iş çıkardı ancak Neuville biraz daha hızlıydı. Bugün herkes yağmur bekliyordu ve lastik seçimleri de bunu yansıtıyordu. Şampiyonluğu düşünmemiz gerekiyordu ve bugün en hızlı olamasak da cumartesiden sonra ikinci ve üçüncü sıralarda çok iyi puanlar alıyoruz. Sabah doğru seçimlerle yarın da zafer için savaşma şansımız olacağından eminim.”

Elfyn Evans, “Güzel bir gündü ve direksiyon başında çok eğlenceliydi. Burada farklar çok dardı ve gün boyu çok hızlı olan Thierry’ye yetişemedik. Öğleden sonraya liderliği ele geçirmek için iyi bir başlangıç yaptık; özellikle o etap için doğru lastik seçimini yaptık. Bundan sonra en iyi seçimin ne olduğunu söylemek zor çünkü araçtaki his oldukça iyiydi. Ne yazık ki günün sonunda yetersiz kaldık. Son günün tamamını kapsayacak başka bir zor lastik seçimi daha olacak ancak iyi kararlar vermeye ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.”

Sébastien Ogier, “Genel olarak arabada benim için güzel bir gündü. Bugün herkes yağmur bekliyordu ve biz de bunu öngörerek araçta bazı değişiklikler yaptık ve kendimi dünkü kadar rahat hissetmedim. Öğleden sonra birkaç damla yağmurla başladık ve bu şartlara uygun bir lastik seçeneğimiz vardı, böylece zamanı biraz geri almayı başardık. Ne yazık ki, ayağın geri kalanında bir nevi dengelendi. Yine de olumlu bir gündü, bu yakın mücadelede fark yaratacak bir şeyi kaçırıyorduk. Henüz bitmedi ve takımın maksimum puanı almasına yardımcı olmak için sonuna kadar zorlamaya devam edeceğiz.” | 20 Nisan 2024 : 23.58

İkinci gün Klasman Cumartesi
1 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1 Hibrit) 2s09’46,0”
2 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR YARIS Rally1 Hibrit) +4,9s
3 Sebastien Ogier/Vincent Landais (Toyota GR YARIS Rally1 Hibrit) +11.6s
4 Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai i20 N Rally1 Hibrit) +1dk15,5s
5 Adrien Fourmaux/Alexandre Coria (Ford Puma Rally1 Hibrit) +1dk35.4s
6 Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota GR YARIS Ralli1 Hibrit) +2dk14.2s
7 Andreas Mikkelsen/Torstein Eriksen (Hyundai i20 N Rally1 Hibrit) +4’00”
8 Gregoire Munster/Louis Louka (Ford Puma Rally1 HİBRİT) +4dk56.3s
9 Nikolay Gryazin/Konstantin Aleksandrov (Citroën C3 Ralli2) +7dk41.4s
10 Yohan Rossel/Arnaud Dunand (Citroën C3 Ralli2) +8dk20.9s

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top