Hırvat zirvesi çift başlı

TGR, Evans’ın liderlik koltuğuna oturduğu ve Ogier’in sadece 6,6 saniye geride olduğu Hırvatistan Rallisi’nin ilk gününün ardından ilk üçte birbirine çok yakın iki otomobille yer alıyor. Bu, 119,74 yarış kilometresiyle rallinin en uzun günü oldu. Sabah saatlerindeki dört etap, mürettebatı Zagreb’den güneybatıya, Adriyatik Denizi’ne doğru götürdü ve öğleden sonra ters sırayla tekrarlandı. Hava koşulları çoğunlukla kuru ve güneşliydi, ancak ralliye giden günlerde yağmur ve hatta kar, yol tutuş seviyelerinin sürekli değişmesi anlamına geliyordu. Bu koşullar altında yol konumu önemli bir faktördü ve Evans, deplasmanda ikinci olma avantajını iyi değerlendirdi ve günün ikinci etabını kazanarak sabahı genel klasmanda sadece 8.6 saniye geride ikinci sırada tamamladı. Ogier, yol sıralamasında altıncı sırada daha kirli koşullarla karşılaştı ve sabaha kadar üçüncü kalmayı başardı ve 21.5 saniye geride kaldı. Öğleden sonra Evans, SS6’da bir etap zaferi daha elde etti ve bu onu lider Thierry Neuville’in (Hyundai) 0,1 saniye yakınına getirdi ve ardından SS7’de 1,6 saniyelik ince bir farkla ralli liderliğini elde etti. Bu avantaj, günün son testinde iptal edildi ve şampiyonadaki iki rakibin genel süre açısından saniyenin onda biri kadar eşit kalması sağlandı. Ocak ayındaki Monte-Carlo Rallisi’nden bu yana yarışmanın ilk gününde Ogier öğleden sonrayı çok güçlü bir şekilde tamamladı ve SS7’yi Evans’a karşı sadece 0,3 saniye farkla kazandı, ardından SS8’de 9,2 saniye gibi şaşırtıcı bir farkla en hızlısı oldu ve farkını 10 saniyeden fazla bir farkla liderliğe taşıdı. Takamoto Katsuta genel sıralamada altıncı sırada yer alıyor ve zorlu bir günü SS8’den bu yana en iyi dördüncü dereceyle güçlü bir notla tamamlıyor.

Jari-Matti Latvala; “Hırvatistan’da çok ilginç bir ilk gün oldu. Açılış etabından sonra Neuville belki geri çekilecek gibi görünüyordu ama adım adım adamlarımız hızlanmaya ve özgüven kazanmaya başladı ve günün sonunda gerçekten memnun kaldık. Elfyn, Thierry ile aynı süreyi yakaladı ve ardından Seb de son etapta harika bir performans sergileyerek mücadelenin içine girmeyi başardı. Yaklaşık üç ay uzak kaldıktan sonra ilk başta biraz istikrarlı davranması anlaşılır bir şey, ancak gün geçtikçe kendine olan güveninin arttığını açıkça görebiliyordunuz. Taka ayrıca günün sonunda bazı güzel zamanlar geçirerek oldukça gelişmeye başladı ve bunu görmek çok olumluydu. Yarın büyük ihtimalle yağmur yağacak ve çamur ve diğer her şeyle dolu bu yollarda durum tüm sürücüler için çok zorlu olacak.”

Elfyn Evans; “Bu sabah özellikle yollar her araçla daha da kirleniyordu, bu da arkadaki adamlardan daha hızlı olmamıza yardımcı oldu ancak Thierry kadar hızlı olamadık. İlk etap oldukça kaygandı ama sabaha doğru biraz daha rahatladık ve tempo artmaya başladı. Bu öğleden sonra Thierry’nin lastiği patladıktan sonra oldukça iyi bir mücadele oldu; aradaki fark çok yakındı ve her etapta sadece birkaç saniyelik bir fark vardı. Araç genel olarak iyiydi ve denge makuldü ancak yarın hava koşulları nedeniyle oldukça farklı olabilir ve zorlu bir gün bekliyoruz.”

Sébastien Ogier; “Benim için güzel bir gündü, gerçekten mutluyum. Bütün gün oldukça zorladım ve sürüşümden ve araçtan oldukça memnunum: Harika bir duyguydu ve sürüşü gerçekten çok eğlenceliydi. Yoldaki konumumuzun bize biraz zaman kaybettireceğini biliyorduk ve bu sabah da öyle oldu. Öğleden sonra hava koşulları nedeniyle biraz şanssızlık yaşadık ancak son etapta bunu gerçekten iyi bir şekilde yapmayı başardık. Bu bizim için çok olumluydu çünkü bizi tekrar mücadeleye itti. Yarın, hava tahminiyle birlikte başka bir rallinin başlangıcı gibi olabilir: Bu kirli ve kaygan yollarda yağmur, işleri oldukça zorlu hale getirebilir.” | TGR, 20 Nisan 2024 : 02.40

Hırvatistan Rallisi Klasman / 1. Gün (Cuma)
1 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1 Hibrit) 1s05’15,3sn
2 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR Yaris Rally1 Hibrit) +0,0s
3 Sébastien Ogier/Vincent Landais (Toyota GR Yaris Ralli1 Hibrit) +6.6s
4 Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai i20 N Rally1 Hibrit) +41,1s
5 Adrien Fourmaux/Alexandre Coria (Ford Puma Rally1 Hibrit) +52.7s
6 Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota GR Yaris Rally1 Hibrit) +1m37.8s
7 Andreas Mikkelsen/Torstein Eriksen (Hyundai i20 N Rally1 Hibrit) +2m37.8s
8 Grégoire Munster/Louis Louka (Ford Puma Rally1 Hibrit) +3m07.3s
9 Nikolay Gryazin/Konstantin Aleksandrov (Citroen C3 Rally2) +3m48.3s
10 Yohan Rossel/Arnaud Dunand (Citroen C3 Rally2) +4m19.4s

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top