Macar’da 2’si Türk 52 kayıt

Avrupa Ralli Şampiyonası’nın (ERC) hafta sonu Macaristan’daki başlangıcında büyük değişiklikler, büyük rekabet ve büyük beklentiler var. Bunlar, yeni ralli, yeni sürücüler, yeni takımlar, yeni arabalar ve yeni kurallar. Hafta sonu 12-14 Nisan’da Veszprem şehri merkezli yapılacak olan Macaristan Rallisi toprak zeminli bir parkurda gerçekleşecek. İspanya (Grand Canaria), İsveç, Estonya, İtalya , Çek Cumhuriyeti, Birleşik Krallık (Galler) ve Polonya’yı kapsayan sekiz ralliden oluşan ERC’de, Macaristan Rallisi yalnızca genel ERC puanlarına dahil olmakla kalmıyor, aynı zamanda FIA ERC3, FIA ERC4, FIA Junior ERC ve 2024 için yeni Fiesta Rally3 Trophy’nin de bir parçası olacak. FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın yerleşik besleyici serisi olan ERC’nin giderek artan popülaritesinin altını çizmek için, 28’i en iyi Rally2 makinelerinde ve 17’si Gençler ERC Şampiyonasında olmak üzere 24 ülkeden 52 ekip kaydoldu. ERC’nin dört lastik ortağı Hankook, Michelin, MRF ve Pirelli, FIA Avrupa Ralli Şampiyonası’nın ilk turunda lastik tedarikçileri olacaklar. Macaristan’da sekiz fabrika takımı kayıt yaptırdı. Bunlar, Citroen, Hyundai, M-Sport-Ford, Opel, Peugeot, Skoda, Toyota ve. 2023 ERC’nin podyumunda yer alan Hayden Paddon, Martins Sesks ve Mads Ostberg, Avrupa Şampiyonası’nda daha fazla başarı elde etmek için geri döndü.

Kopilotu John Kennard ile 19. sezonuna giren son şampiyon Paddon, Hyundai i20 N Rally2 aracını kullanmak üzere Pirelli lastikleri ile ve BRC Racing takımıyla yeniden sözleşme imzaladı. Yeni Zelandalı Paddon şunları söyledi: “Diğer rakipler bizi yenmeye çalışırken John ve ben sırtımıza hedefler çiziyoruz. Bu yıl daha zorlu bir mücadele bekliyoruz, ancak John ve ben şu anda tecrübe sahibi olduğumuz bazı rallilerde performansımızı iyileştirmeye çalışacağız; heyecan verici bir yıl olacak.” Letonyalı Seks, MRF Lastikleri ile ortaklığını sürdürürken, 2023’te iki galibiyet aldığı Skoda Fabia RS Rally2’den yepyeni bir Toyota GR Yaris Rallisi2’ye geçiş yapıyor. Sesks, “Takım yeni araca alıştıkça bir öğrenme süreci olacak ve sezon ilerledikçe daha fazla asfaltta ek zorluklar bekliyoruz. Yine de güçlü bir sezon geçirmek, bu yolda sürekli öğrenip gelişmek için kapsamlı hazırlıklara ve sıkı çalışmaya kararlıyız” dedi. Norveçli, Ostberg, TRT Yarış Takımı’nın Citroen C3 Rally2’sinde Michelin lastikleri kullanacak. 2023’te sezon sonu Macaristan Rallisi’ni kazandıktan sonra, eski WRC etkinliği galibi, bu ivmeyi 2024’te de sürdürmeyi umuyor. Ostberg, “Geçen yıl ERC’yi çok sevdim, harika bir şampiyona ama rekabet çok güçlü. Zafer için savaşan sadece iki veya üç sürücü değil, aynı zamanda zafer için savaşan on sürücü de olabilir. Yani TV’de çok iyi yayın yapılan harika bir şampiyona. Tekrar orada olmayı gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum” diye konuştu.

Ancak ERC zaferi peşinde koşanlar sadece Paddon, Sesks ve Ostberg değil. Jon Armstrong, Macar kahraman Miklos Csomos, Mathieu Franceschi, Mikko Heikkila, Efrén Llarena, Andrea Mabellini, Miko Marczyk, Filip Mares, Simone Temestini ve Simon Wagner, Macaristan V-Híd Rallisi’nde ön sıralarda yer alması beklenen diğer sürücüler arasında yer alıyor. Rallinin organizasyon komitesi başkanı Kornel Ory’ye göre, Macaristan Rallisi’nin etapları “çok heyecan verici bir rekabet sunacak. Yeni lokasyonumuz, Balaton Gölü’nün kuzeyinde, Veszprem kasabasında, başta askeri alanlar olmak üzere her tarafta özel etapların bulunduğu bir yer. Sert toprak yollarımız olacak ama en az üç farklı toprak türü var ve bu çok heyecan verici bir rekabet, lastik üreticileri için de çok iyi bir test olacak. Kullanacağımız askeri yolların açık alanda olması bize geniş seyirci alanları hazırlama fırsatı veriyor. Bazı etaplar yolların daha dar olduğu ormanların içinden geçiyor ve bu da bambaşka bir his veriyor” dedi. Macaristan Rallisi’nde iki Türk ekibi; Ali Türkkan ve Uğur Soylu da start alacaklar. | ERC, 11 Nisan 2024 : 11.50

Son 70 haber

Yorum yaz

Go To Top