Başkan seçilemediler

Dün gerçekleştirilen 2024 Türkiye Yerel Yönetimler seçimlerinde il ve ilçe belediye başkanlıkları için zorlu yarışlar gerçekleştirildi. CHP’li adaylar büyük çoğunlukla il ve ilçelerde belediye başkanlığı makamına oturmayı elde ederlerken, iktidar partisi adayları yarışta rakiplerinden geride kaldılar.

Seçimlerde aday olan iki eski otomobil sporcusu da seçimlerde arzu ettikleri sonuçlara ulaşamayarak başkanlıkları rakiplerine kaptırdı. Federasyon eski başkanlarından Serkan Yazıcı, Muğla’nın Marmaris ilçesi belediye başkanlığı için AKP adayı olarak katıldığı seçimlerde ikinci kez yenilgiye uğradı. Önceki seçimlerde de aynı partiden aday olan Yazıcı, Marmaris Belediyesi başkanlığı yarışında şansını ikinci kez denedi. Dün tamamlanan seçimlerde 22.430 (%41.11) oy alan Serkan Yazıcı, CHP adayı Acar Ünlü‘nün 24.415 (%44.75) oyu karşısında belediye başkanlığı hedefine ikinci kez ulaşamadı.

Serkan Yazıcı, seçim çalışmaları sırasında ilçeye de uğrayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aynı tarihlerde Marmaris’i ziyaret eden FIA Başkanı Mohammed Ben Sulayem‘i bir araya gelmelerine önayak olarak, Formula 1 ve WRC’nin ülkemize gelmesi konusunda ümitleri yükseltmişti. Ancak, bu girişimi Marmaris seçmenleri nezdinde oya evrilmedi ve rakibi karşısında seçimi 2 bin oy farkla kaybetti.

2024 Yerel Yönetimler seçimlerinde otomobil sporlarının dikkati İzmir’in Mustafa Kemal Paşa ilçesindeki seçimlere de odaklandı. Eski Milli pist yarışçısı olan Galip Atar, ilçesinde Belediye Başkanlığı için aday olduğunda, seçim vaatlerinde arasında ilçeye spor tesisi yaptırmayı da öngörünce, haliyle ‘İzmir için yeni bir pist’ beklentisi canlandı. Ancak AKP adayı olarak katıldığı seçimlerde 29.134 (%40.65) oy alan Galip Atar, CHP adayı Mehmet Türkmen‘in 31.725 (%44.26) oyu karşısında 2’ncilikte kaldı ve belediye başkanı seçilemedi.

Ege bölgesinin iki ayrı ilçesinde seçimlere renk katan sporcu başkan adaylarının seçmenlerinden yeterli oyu alamayarak başkanlık hedeflerine ulaşamamaları, kendilerinden spor adına beklentilerin de gerçekleşmemesine yol açtı. | 1 Nisan 2024 : 08.30

Son 70 haber

Yorum yaz

Go To Top