Zafer Kalle’nin

Safari Rallisi’nde zafer son şampiyon Kalle Rovanpera’nın oldu. Rallinin 19’ncu ve son etabına lider olarak giren ve 10.53 km’lik etaptan da en iyi zamanla çıkan genç Finli, şampiyonanın en zorlu ayaklarından biri olan Kenya’daki Safari Rallisi’nde kariyerine yeni bir zafer çentiği daha atarak şampiyonadaki iddiasını perçinledi., Safari Rallisi’ni takım arkadaşının 1 dakika 37,8 saniyelik farkla önünde kazanan Rovanpera’nın, WRC’nin en zorlu ayağında zaferini garantileyen şey, hız ve olgunluk arasındaki titiz dengeydi. Finli sürücü, cuma günü Naivasha Gölü çevresinde kayalarla kaplı tüm etapları kazandıktan sonra neredeyse bir dakikalık bir fark elde etti ve ardından rakiplerin mekanik sorunlarla karşılaşması nedeniyle Cumartesi gününü iki dakika açıkta bitirmek için temkinli sürdü.

Yarış, Kenya Devlet Başkanı William Ruto’nun da katılımıyla Cehennem Kapısı’ndaki muhteşem manzaranın ortasında sona erdi. Toyota’nın Japon pilotu Katsuta, Toyota GR Yaris’i 2’nci olarak tamamlarken Japon marka, üreticiler şampiyonasında Hyundai Motorsport karşısında dört puan farka ulaştı. M-Sport Ford Puma’nın başarılı ismi Fourmaux ise 3’ncü olarak üst üste ikinci podyuma Katsuta’nın 47.3 saniye ardından yakaladı. Rovanpera, “Burada kazanmak her zaman özeldir. Ayrıca Toyota için efsanevi bir olay. Burada her zaman çok iyiydik ve bu devam ediyor. Afrika’da dedikleri gibi: öndeki araba her zaman Toyota. Takıma çok teşekkür ederim, herkes aracın bu kadar iyi çalışması için büyük çaba gösterdi. Ben ve Jonne’un iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum, bizim yaptığımızdan daha iyi bir Safari Rallisi düzenleyemeyeceğinizi düşünüyorum. Hiçbir sorun yok, sürüşü akıllıca gerçekleştirdik ve bunun iyi bir çaba olduğunu düşünüyorum” dedi.

Elfyn Evans Cuma gününü podyum çekişmesiyle tamamladı ancak Cumartesi günü, lastik değişikliklerini yapmak için iki kez durduğu ve takım arkadaşı Rovanpers’dan dört dakika geride genel klasmanda dördüncü olduğu anlamına gelen Cumartesi günü sona erdi. Sürücüler şampiyonasında kendisini beşinci sırada neredeyse altı dakika geride bırakan Neuville’in ardından ikinci sırada yer alıyor. Neuville şu anda Evans’ın altı puan önünde ama Hyundai i20 N ile sıkıntılı bir hafta geçirdi. Cumartesi günkü yakıt basıncı sorunları Belçikalıya birkaç dakika kaybettirdi ve pazar günü yarış çizgisindeki bir kayanın yol açtığı süspansiyon hasarı yaralanmayı daha da artırdı. Lappi ve Tanak’ın durumu daha da kötüydü. Lappi’nin sorunları arasında hafta boyunca iki vites kutusunun kırılması yer alırken Tanak, Cuma günü süspansiyonunun kırılması nedeniyle WRC2 ekipleri Greensmith ve Solberg’in ardından ancak genel klasmanda sekizinci sıraya tırmanabildi. İlk 10’u Puma ve Skoda Fabia Rally2 yıldızı Kajetanowicz ile Serderidis tamamladı. WRC, 18-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan gelecek ayki Hırvatistan Rallisi için asfalta dönüyor. Ralli, başkent Zagreb’de gerçekleştirilecek. | wrc.com, 31 Mart 2024 : 17.00

Son 70 haber

Yorum yaz

Go To Top