W15 beklendiği gibi

Mercedes Takım Direktörü Toto Wolff, Mercedes W15 F1’in Bahreyn’deki üç günlük çalışmanın ardından beklendiği gibi performans gösterdiğine inanıyor. Mercedes, 2022 Sao Paulo GP’sine kadar dayanan zafer açlığını sona erdirmeye çalışırken, F1 bu hafta sonu Bahreyn GP’si için resmi olarak geri dönüyor. Sezon öncesi testlere göre Mercedes, Ferrari, McLaren ve Aston Martin ile Red Bull’un ardından ikincilik için yakın bir mücadele içinde görünüyor. Mercedes bu yıl için tamamen yeni bir otomobil üretti, yeni tasarımlar ve mimari seçimler benimsedi ve bu da sürücüler için tamamen farklı bir his yarattı. Hamilton ve Russell yeni araç hakkında olumlu konuştular ve sürmenin daha iyi olduğunu açıkladılar. İlk yarış öncesinde konuşan Wolff, ilk işaretlerin Mercedes için neden cesaret verici olduğunu açıkladı. “Yeni sezon yeni fırsatlar getiriyor ve kaçınılmaz olarak getireceği dramatik olaylarla yeni bir kampanyaya girmek heyecan verici. Son iki sezonun her birinde, yılın ilk yarışına geri adım atarak çıktık” dedi.

Wolff, “W13 ve W14’ün doğasında iyilik vardı, ancak çoğu zaman kilidini açmanın çok zor olduğu ortaya çıktı. Bunlar tutarsız makinelerdi. Bu nedenle 2024’e girerken temel amacımız açıktı: tutarlı ve istikrarlı bir platform yaratmak. Beklediğimiz gibi tepki verecek bir araba. Sürücülerin sürekli zorlayabileceği bir şey. Piste gerçek dünya performansını getirdiğimizin bilincinde olarak yıl boyunca geliştirebileceğimiz bir şey. İlk iki yarışta yaptığımız işi çok daha iyi anlayacağız. Ancak sezon öncesi testlerden sonra bazı ilk sonuçlara varabiliriz. Sürücüler genel dengeden çok daha memnun. Temel platform beklediğimiz gibi çalışıyor. Simülasyonlarımızla olan korelasyon doğru görünüyor. Bunların hepsi cesaret verici. Bu, üzerine inşa edebileceğimiz iyi bir temel” diye konuştu.

Mercedes’ten gelen olumlu seslere rağmen, Red Bull’un hala yenilmesi gereken takım olduğu ve avantajlarının geçen yıl olduğu kadar büyük olduğu söyleniyor. Wolff, “Testteki odak noktamız sahip olduğumuz araç hakkında bilgi edinmekti. Dikkatimiz artık Bahreyn yarış hafta sonu için performans ayarlamalarına çevrilebilir. RedBull, beklendiği gibi, sahanın zirvesinde olmaya çalışıyor. Takip paketi sıkı görünüyor. Yakında bunun neresinde duracağımıza dair bir fikir edineceğiz. Önümüzde olan farkın kapatılması. Nerede olursak olalım, tüm takım önümüzdeki mücadelenin tadını çıkarıyor. Fabrikalarda ve pist kenarlarında belli bir enerji hissi var. Önümüzdeki yıl uzun. Kaçınılmaz düşüşlerin yanı sıra birçok iniş de olacak. Ama bu yüzden yarışmayı seviyoruz. Şimdi yola çıkmak için sabırsızlanıyoruz”dedi. | 27 Şubat 2024 : 17.42

Son 70 haber

Yorum yaz

Go To Top