Yaş 50, hala zafer peşinde

Fransız efsane şampiyon Loeb, 50 yılı boyunca, tartışmasız şekilde motor sporlarında üst düzeyde sürüş ve test yaptı. Ancak tüm bu tecrübeler boyunca en büyük tutkusunun kaldığı yer, ralli parkurları oldu. Bu yıl Monte-Carlo Rallisi’nin cumartesi öğleden sonraki ayağı henüz başlamıştı ve Saint-Léger-les-Mélèzes / La Bâtie-Neuve’nin tekrarlanan etabında seyirciler yola ilk çıkan Katsuta’nın gelişini bekliyorlardı. Beklemedikleri şey, yolun karşı tarafındaki bir alana inen bir helikopterdi. Sekiz kez Monte Carlo galibi ve dokuz kez WRC şampiyonu olan Loeb, kokpitten inip seyirciler arasına katılmak için oraya doğru ilerledi.

Sadece iki yıl önce Loeb, 47 yaşında bir WRC rallisinin şimdiye kadarki en yaşlı galibi olarak. Ancak bu sefer Loeb’in programı sıkıydı ve o akşam yarışacağı başka bir yarış olan Trophée Andros’a geç kalıyordu. Ancak WRC’nin çekimine karşı koyamadı. Direksiyon başında olamasa bile, sadece 20 dakikalığına da olsa, bunun bir parçası olması gerekiyordu. Loeb, “Bana en yakın spor bu. Ralli yapmak benim yapımda var. Kartlarda büyümedim ve bir yarış arabasına ilk bindiğimde zaten 23 yaşındaydım. Açıkçası tekrar etmektense doğaçlama yapma konusunda daha iyiyim. Pistte aynı virajı tekrar tekrar dönersiniz. Araçtan son hassasiyeti elde etmek için çok daha fazla çalışmam ve çok daha fazla konsantre olmam gerekiyor. Rallide hız notları, araçtaki ayarlar vb. ile çalışırsınız. Ancak gerçekten araç kullanırken neredeyse hiç tekrar olmuyor; bu sadece daha az sistem ve çok daha fazla duygu anlamına geliyor.”

WRC dışında en büyük sonuçlarının off-road yarışlarında da elde edilmesi sürpriz değil. Bu yılki WRC sezon açılışına kısa ziyaretinden sadece bir hafta önce Loeb, Dakar Rallisi’nde podyumun üçüncü basamağındaydı. Ancak kazanmaya alışık biri için üçüncülük yeterince iyi değildi. Bunu zaten başka bir yarışta yapmıştı. Ayrıca iki ikincilik de vardı ancak Dakar’da henüz tamamlanmamış bir iş var. Loeb, “artık genç olmasam da kendimi yaşlı hissetmiyorum. Tam tersine: Dakar Rallisi’nde iki üçüncülük ve iki ikincilikle sekiz start aldıktan sonra hâlâ kazanmak istiyorum” dedi. | wrc.com, 25 Şubat 2024 : 15.00

Son 70 haber

Yorum yaz

Go To Top