İlk zaferinde yanında olacak

M-Sport Ford’un takım patronu Millener, ikinci çocuğunun doğumu nedeniyle İsveç’te yoktu ve görevini Malcolm Wilson’a bıraktı, bu da Fourmaux’nun ilk podyumunu kaçırdığı anlamına geliyordu. Ancak Millener, Fourmaux’a WRC’neki ilk zaferinde orada olacağına dair söz verdi. Fourmaux’nun şimdiye kadarki en iyi sonucunu elde etmesini ve Umea’daki yarışı üçüncü sırada bitirmesini İngiltere’nin kuzeyinden gururla izledi. Millener, Pazar günü 28 yaşındaki Fransız’la konuştu ve Fourmaux’nun şu anda hedeflediği bir sonraki büyük kilometre taşı için orada olacağına söz verdi ve “bunca yıldan sonra podyumda orada olamamak gerçekten utanç vericiydi, ancak bunun hakkında konuştuk ve ilk zaferde orada olmamı sağlayacağız. Adrien’ın başardıklarından çok mutluyuz” dedi.

Fourmaux’u ilk üçe sokmanın bir süredir üzerinde çalışıldığını kabul eden Millener, “Adrien’ı ilk kez Rally1 aracına bindirdiğimiz (2021) zamanı düşünüyorum; potansiyeli biliyorduk. O zamanlar muhtemelen terfiye hazır olmadığını biliyorduk ama ona bu şansı verebileceğimizi düşündük. Tabii ki zorlu bir sezon geçirdik (2022’de) ve onu Rally2’de tekrar kullandık. Bu ona biraz daha mücadele ve kararlılık kazandırdı ve zihinsel olarak bir kişi olarak muazzam bir gelişme gösterdi. Bunun hafta sonunda ortaya çıktığını düşünüyorum”diye konuştu.

Fourmaux Pazar günü Toyota Gazoo Racing’den Elfyn Evans’ın 16.7 saniye önünde başladı ve rallinin geri kalan üç etabını sakince bitirdi. Sadece Puma’sını podyumda bitirmeye odaklandığı için ikinci sırayı Evans’a bıraktı. Rallinin sonunda Wolf Power Stage’de WRC2 liderliğini bıraktığı geçen yılki İtalya-Sardunya Rallisi’nin aklında olduğu açıktı. “Bunun baskıyı hafifleteceğini düşünüyorum çünkü Sardunya’daki son testte yaşananlardan sonra bu gün onun için zor olacaktı ve herhangi bir hata yapmak istemiyordu. Ama harika sürdü ve harika bir podyum finişi elde etti” dedi Millener.

Fourmaux’nun 2024’ün ilk iki ayağında elde ettiği 29 puan, 2022’de elde ettiği toplam puanın iki katından fazla ve onu Sürücüler Şampiyonası’nda üçüncü sıraya taşımak için yeterli. Şu anda, bu yıl M-Sport Ford’un Rally1 programında yerini aldığı Ott Tanak’ın önünde yer alıyor. Millener, “Eğer kafasını aynı pozisyonda tutabilirse, baskı kurmaya ve şampiyonada mücadele etmeye devam etmek için gerçekten iyi bir şansımız var. İki ralliden sonra sürücüler şampiyonasında genel olarak üçüncü olmak gerçekten inanılmaz ve sezon öncesinde her ralliyi istikrarlı bir şekilde bitirmek ve kafanızı kullanmak konusunda tartıştığımız şeyin işe yaradığını gösteriyor” dedi. | 22 Şubat 2024 : 10.45

Son 70 haber

Yorum yaz

Go To Top