Mercedes W15 sahneye çıktı

Gridde sondan bir önceki takım olan Mercedes Petronas AMG F1 Takımı, bu yılki F1 sezonu için aracını tanıttı. Hayal kırıklığı yaratan bir 2023 sezonunun ardından Brackley ekibi, 2024’te formunu yeniden kazanmak için her şeyi yapacak. Mercedes W15, gümüş okun kazanma yoluna dönmesine yardımcı olmayı amaçlayan, birçok dünya şampiyonunun yeni bir modeli. 2023 sezonu, üç köşeli yıldız işareti altındaki takımın GP’de podyumun en üst basamağında hiç durmadığı 2011 yılından bu yana ilk sezondu. Geçen yıl aynı zamanda Hamilton’ın art arda ikinci galibiyetsiz yılıydı ve galibiyet serisi 2021 Suudi GP’sine kadar uzanıyordu.

Geçen sezon kusurlu sıfır sidepod konseptinden uzaklaştıktan sonra siyah otomobillerin performansı biraz arttı, ancak yine de geçen yıl yarış galibiyetinde RedBull ve Ferrari’ye meydan okumaya yetmedi. Mercedes W15 Performance, önceki iki sezonun deneyimi üzerine inşa edilen ve takıma sezon içinde yapılamayan büyük değişiklikler yapma olanağı sağlayan bir model. Bu değişiklikler arasında yeni bir şasi ve yeni bir vites kutusu muhafazası yer alıyor. Aerodinamik açıdan verimlilik, daha az dirençle daha fazla bastırma kuvveti elde etmek ve bunu süspansiyon ve lastiklerin işlevini tamamlayacak şekilde piste aktarmak üzerine odaklanılıyor.

Takımın teknik direktörü James Allison, “Mevcut nesil otomobillerde performansın büyük bir kısmı zemin ile pist arasındaki etkileşimden geliyor. Aracın verimliliği, zeminin aerodinamik olarak ne kadar iyi davrandığına bağlı. Önceki otomobilin öngörülemeyen arka aksının iyileştirilmesine büyük önem verildi. Her iki aksın, özellikle de arka aksın, W14’e göre daha iyi lastik kontrolü sağlaması için çok çalıştık. Ayrıca DRS etkisi ve pit stop performansı gibi geliştirebileceğimiz alanlarda da bazı iyileştirmeler yaptık” dedi. Takım lideri Toto Wolff ise kaydedilen ilerlemeden emin. Avusturyalı pilot, şampiyonluk zaferini yeniden kazanmak için takımının maksimum hızda çalışması gerektiğini söyledi; “en üstte mücadele etmek için yeni zirvelere tırmanmamız gerektiğini biliyoruz. Bu sporda mucize yoktur. Fakat bizim hırsımız ve kararlılığımız güçlü. Yeni rotanın çizilmesinden bu yana gelişme iyi bir şekilde ilerledi. Bu araba için öncelik listemizde birkaç öğe vardı. İstediğimiz adımı atıp atmadığımızı yakın zamanda öğreneceğiz. Bazı alanları yeniden ayarlamamız, yeniden ayarlamamız ve yeniden keşfetmemiz için son iki yılın gerekli olduğunu düşünüyorum. Kök ve dal yaklaşımı hiçbir zaman kolay değildir, ancak ilerleme kaydettik ve W15 ile bir sonraki adımı sabırsızlıkla bekliyoruz. Doğrusal bir yol olmayacak ama tökezlediğimizde tekrar ayağa kalkıp tırmanmaya devam edeceğiz” dedi.

Yeni Mercedes W15, Lewis Hamilton’ın kullanacağı son araç olacak. Yedi kez F1 dünya şampiyonu, 2024 sezonunun ardından Ferrari’ye gidecek ancak öncelikle mevcut takımına güçlü bir şekilde veda etmek istiyor: “bu takımın neler yapabileceğini biliyorum. Bu ekipteki her bir kişinin çalışması için inanılmaz derecede minnettarım. Fabrikaya her geldiğinizde herkesin kararlılığını görebilirsiniz. Hepimiz önümüzdeki yıl için inanılmaz derecede motiveyiz ve bu yolculukta her şeyimizi vereceğiz. Son iki yılda edindiğimiz bilgiler yön bulmamıza yardımcı oldu. Bu bizim Kuzey Yıldızımızı bulmamızı sağladı. Bu hala devam eden bir çalışma olacak, ancak ortaya çıkan her türlü zorlukla başımız dik, zihnimiz açık ve acil bir şekilde yüzleşeceğiz.”  W15 Performansında Hamilton için anahtar, sürücünün aracı kontrol etmesine ve dolayısıyla maksimum performans elde etmesine olanak tanıyan konforu bulmak olacak: “Eğer araçta kendinizi rahat hissetmiyorsanız, maksimum verim performansı elde edemezsiniz. Daha istikrarlı ve öngörülebilir bir araç, yalnızca aracın değil, aynı zamanda sürücü olarak kendimizin de potansiyelini açığa çıkarmamıza olanak tanıyacak” diye konuştu. | Mercedes, 14 Şubat 2024, 19.00

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top