MCL38 göründü

​İngiliz Formula 1 takımı McLaren, yeni MCL38 aracının ilk fotoğraflarını yayınladı ve 14 Şubat’ta Silverstone’da ilk kez piste teker bastı. McLaren CEO’su Zak Brown, “Yeni bir yarış otomobilinden her zaman büyük beklentileriniz oluyor, ancak herkes Formula 1’de rekabetin ne kadar güçlü olduğunu biliyor. Bu yüzden alçakgönüllü kalmalıyız. Her yarış takımı 2023’tekinden daha iyi bir aracı piste çıkaracak. Benim için yalnızca Bahreyn GP’sinin son antrenmanlarında çıkacak, o zaman son birkaç aydaki çalışmalarımızın gerçekten ne kadar değerli olduğunu göreceğiz. Temel olarak, 2023 yazından itibaren gösterebildiğimiz iyi performansların üzerine daha fazlasını inşa etmek istiyoruz. Bunun bizi nereye götüreceğini zaman gösterecek” dedi.

Takım patronu Andrea Stella ise “Bu her yıl hemen hemen aynı; ne yaptığımızı biliyoruz ve yeni sezona mümkün olan en iyi şekilde hazırlandığımızı söyleyebilirim. Ancak aynı zamanda kimse rekabetin ne durumda olduğunu bilmiyor. Bunun ilk işaretlerini Bahreyn’de göreceğiz. Bazı oldukça akıllıca çözümler bulduk ancak bunların hepsi ilk Bahreyn testinde araçta yer almayacak.” Kapsamlı bir gelişim programı başlattık ve taraftarlar bunun sonuçlarını sezon boyunca görecekler. Beni mutlu eden şey, son yıllarda McLaren’in alt yapısını geliştirmiş olmamız ve bu temel üzerine inşa edebilmemizdir” diye konuştu.

Takım pilotlarından Norris: “Geçen sezonun başında istediğimiz yerde değildik. Ancak daha sonra işleri tersine çevirmeyi başardık ve kaydettiğimiz büyük ilerleme bana önümüzdeki sezon için büyük cesaret veriyor. 2023 sezonunun ikinci yarısındaki performans seviyesinde devam edebileceğimiz konusunda takıma güvenim tam. Bahreyn’de ne kadar rekabetçi olacağımızı görmek beni heyecanlandırıyor” derken, Piastri de “Yarış arabası fabrikasında mühendislerimle olabildiğince yakın çalışarak çok zaman geçirdim. MCL38 ile gurur duyabiliriz. İyi bir iş çıkardığımızı biliyorum. Şimdi bu araçla çalışabilmeyi sabırsızlıkla bekliyorum” dedi. | McLaren, 14 Şubat 2024 : 13.15

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top