Safari’de ilk gün

Kenya’nın başkenti Nairobi’de muhteşem bir start yapan Safari Rallisi, Avrupa dışında ralli öncesi testlerin yasak olması nedeniyle deneme sürüşü ve araç ayarlarını kontrol etmek için önemli bir fırsatla çarşamba günü başladı. GR Yaris Rally1 Hybrid, güncellenmiş süspansiyon paketinin yanı sıra bu hafta, geçmişte Safari özellikli otomobillerde ayırt edici bir özellik olan şnorkel sistemini de içeriyor. Rovanpera, Naivasha’daki servis parkının yakınında gerçekleşen denemede en hızlı süreyi kaydetti. Ralli her zamanki gibi perşembe günü öğle yemeği vaktinde Nairobi’nin merkezinde start töreniyle başladı ve ekipler daha sonra yakındaki Kasarani süper özel yarışına doğru yola çıktı. Yan yana parkurda rekabet çok yakındı; Rovanpera, liderden 0,8 saniye uzakta üçüncü en hızlı zamanı belirledi. Katsuta sadece bir sıra ve 0,1 saniye geride iken, Evans altıncı sıradaydı ve üç günlük ralliye 1,7 saniye uzaklıktaydı. Cuma rallinin ilk tam günü ve Nairobi’nin yaklaşık 100 kilometre kuzey batısındaki Naivasha Gölü çevresinde gerçekleşiyor. Göl etrafında saat yönünün tersine üç etaptan oluşan bir ayak, gün ortası hizmetinin her iki tarafında iki kez koşulacak ve toplamda 127,58 kilometrelik yarış yapılacak.

Jari-Matti Latvala, “Ekibimiz Kenya’da bulunmaktan ve Safari Rallisi’ne katılmaktan gerçekten keyif alıyor. Bu ruhu, lojistikle ilgili bazı zorluklara rağmen herkesin her şeyi hazırlamak için çok çalışmasından gördük ve hafta sonunun geri kalanını sabırsızlıkla bekliyoruz. İlk etabı izliyordum ve bu ralliye hızlı virajlarla ve çok sayıda insanın izlemesiyle başlamak çok güzel ve muhteşem bir şey. Arabalarımız iyi görünüyordu, sürücülerimizin zorladığını ve zamanların çok yakın olduğunu görebiliyordum. Üç araçla da iki saniyelik bir farkla önde olmak iyi bir şey ve bu normalde daha büyük farklarla kazanılan bir ralli. Dün deneme sürüşünde Elfyn’le sürüş yapma şansım oldu ve inanılmaz bir duyguydu, aracımızın tümsekleri ne kadar iyi atlattığını görmek harikaydı.”

Kalle Rovanpera; “Safari özel bir ralli ve etkinliğin başlangıcında her zaman heyecan verici bir duygu oluyor: Nairobi’de gerçekten güzel bir atmosfer yaratan çok sayıda taraftar vardı. Bu ilk süper özel etap yanıltıcı olabilir ve bizim için o kadar kaygandı ki, küçük arabalardan sonra takip edilecek bir çizgi yoktu, ama ben bundan keyif almaya çalıştım. Bu ralli her zaman hızlı olmaya çalışmak ile onu güvende tutmak arasında bir uzlaşma ancak iyi bir yerde olduğumuzu düşünüyorum. Ne olacağını gerçekten tahmin edemiyoruz ve takım için burada başka bir iyi sonuç almak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”

Elfyn Evans, “Kenya’ya geri dönmek ve rallide start almak harika. İkili süper özel etap iyi bir etaptı ancak suyun durgun olduğu bir kaç zor bölüm vardı, bu yüzden zorlu bir başlangıçtı. Bu hafta sonu herkesi büyük bir zorluk bekliyor. Koşullar, özellikle bazı etaplarda daha önce burada gördüğümüzden biraz daha zorlu olabilir. Hava durumu da bazı şeyleri oldukça fazla değiştirebiliyor ve yağmur yağdığında yol tutuşunun çok hızlı bir şekilde kaybolabileceğini biliyoruz. Dünkü Shakedown, birkaç şeyi denemek için önemli bir şanstı ve duygu hayli olumluydu.” | TGR, 28 Mart 2024 : 20.51

Safari Rallisi 1. Gün Klasman (Perşembe)
1 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1 HİBRİT) 3dk19,9s
2 Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai i20 N Rally1 HİBRİT) +0,1s
3 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota GR YARIS Rally1 HİBRİT) +0.8s
4 Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota GR YARIS Rally1 HİBRİT) +0.9s
5 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Hyundai i20 N Rally1 HİBRİT) +1,5s
6 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR YARIS Rally1 HİBRİT) +1,7s
7 Adrien Fourmaux/Alexandre Coria (Ford Puma Rally1 HİBRİT) +2.2s
8 Gus Greensmith/Jonas Andersson (Skoda Fabia RS Rallisi2) +6.6s
9 Grégoire Munster/Louis Louka (Ford Puma Rally1 HİBRİT) +8.6s
10 Oliver Solberg/Elliott Edmondson (Skoda Fabia RS Rallisi2) +9.4s

Son 70 haber

Yorum yaz

Go To Top