Kar rövanşı asfaltta

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci ayağı olarak hafta sonu yapılacak olan Marmaris Rallisi’ne kayıt yaptıran 65 ekip arasında öne çıkanların başında, hiç şüphesiz zirvenin en üst basamağı için rekabet edecek olan iki genç isim dikkat çekiyor. Parkurlarımızın en genç rallicisi olan Kerem Kazaz, sezon başında Letonya’daki kar tecrübesi ile TRŞ’nin ilk ayağı Sarıkamış Rallisi’nde ayağının tozuyla kariyerinin ilk genel klasman zaferine ulaştı.

Geçen sezon yurt dışında WRC gençler şampiyonasında yarışan Ali Türkkan da kariyerinin ilk şampiyonluğuna ulaştı. Sezonun ikinci ayağında cevabı merakla beklenen ilk soru, Sarıkamış’ta zirveyi kar tecrübesine sahip genç rakibine kaptıran Ali, asfalt tecrübesi ile Marmaris’te bu kez zirveye ulaşabilecek mi? Genç pilotların bir nevi Sarıkamış kar rövanşı olan asfalt Marmaris’te Kerem, R2 Fiesta ile yarışırken, Ali yine R3 Fiesta ile parkura çıkacak. Türkiye Ralli Şampiyonası’nda gençlik rüzgârı estiren iki genç pilotun tatlı sert rekabetinde kim kazanırsa kazansın, Marmaris’te de yarış severlere keyifli anlar yaşatacağı kesin.

İki hızlı geç pilotun rekabetine karşı Ümit Can Özdemir ve Burak Çukurova da tecrübelerini parkurda sergilemekten çekinmeyecek isimler. Cevabı merakla beklenen diğer soru ise, 12 yıl aradan sonra parkurlara ısınan Volkan Işık’ın sezon başında yurt dışında ve karda katmerlediği yılların tecrübesi ile podyumda yer alabilecek mi? Açık ve yağışsız bir havada Marmaris’in hızlı asfalt etaplarında yüksek heyecan vaat eden ralli, cuma günü seyirci etabıyla başlayacak. Rallide en yoğun gün altı etabın geçileceği cumartesi. Son gün pazar ise biri power stage olmak üzere üç etap geçilerek saat 14’de podyum yapılacak. | 20 Mart 2024 : 13.20

Son 70 haber

Yorum yaz

Go To Top