Mercedes’e yelken mi açıyor?

Fernando Alonso 2005 ve 2006’da F1 dünya şampiyonu oldu. 2023 sezonundan bu yana da Aston Martin’de yarışıyor. Sezonun ardından Alonso’yu ne bekliyor? Eddie Jordan’a göre, İspanyol’un 2025 yılı sonunda yarışları bırakabilir. Ya da Mercedes’e göz kırpıyor. Çok az sayıda Formula 1 sürücüsü, Alonso kadar akıllı pist dışı hareketleri ve yerinde açıklamalarıyla tanınır. Aston Martin pilotu sezonun Bahreyn ve Cidde’deki ilk iki yarışında profesyonel geleceğine dair ipuçları vererek insanların dikkatini çekmesini sağladı. Bu kış yarış ayakkabılarını bırakacak mı yoksa başka bir takıma mı geçecek?

Şubat başından bu yana netleşti ki bu sezon sonunda Mercedes’te bir yer açılacak. Çünkü Hamilton, 2025’te Ferrari adına yarışacak ve Russell’ın yanındaki kokpit gelecek yıl için henüz dolmadı. Bunun adaylarından biri de Fernando Alonso. İspanyol Cidde’de geleceği hakkında şunları söyledi: “Öncelikle gelecekte ne yapmak istediğime, hayatımı birkaç yıl daha sevdiğim bu spora adamak isteyip istemediğime kendim karar vermem gerekiyor. Bu benim vermem gereken ve düşünmem gereken bir karar.” İspanyol’dan alışılmadık derecede belirsiz açıklamalar karşısında eski GP pilotu David Coulthard’ın ‘bunun arkasında ne olabileceğine’ dair bir teorisi var. O, bunun bir blöf olduğundan şüpheleniyor. İngiliz şunları söylüyor: “Fernando hiçbir zaman şüphe duyan bir sürücü olmadı ama durumları manipüle etme konusunda oldukça zeki. Bu yüzden bunun çifte blöf olup olmadığını merak ediyorum.”

Alonso, Mercedes’e geçmek için Aston Martin’den ayrılmak mı istiyor? ordan’ın, Alonso’nun neden emekliliğe yaklaştığı konusunda bir teorisi var. Jordan, “O, bir tekne satın aldı. Bu benim için çoğu zaman bir işaret. Ben de aynı şeyi yaptım. İnsanların tekne alıp sonra emekli olmak gibi bir alışkanlıkları var.” Buna göre, Alonso Formula 1’den emekliliğe mi yelken açacak? Kasım ayında takım arkadaşı Stroll, Alonso’ya Noel için bir kaptan şapkası verdi. Ancak 42 yaşına rağmen Alonso’nun hâlâ cesaretli olduğu ve şampiyonluklara ve galibiyetlere aç olduğu da açık. Coulthard’ın teorisini destekleyebilecek bir detay ise Alonso’nun menajeri Briatore ve Mercedes takım patronu Wolff yakın zamanda Monaco’da kahvaltıda buluştular. Söylentilere göre Alonso da çok uzakta değildi. Sadece bir kahve partisi mi, yoksa daha fazlası mı olacak bu zamanla anlaşılacak. | 17 Mart 2024 : 11.00

Son 70 haber

Yorum yaz

Go To Top