“İddialar asılsız”

Türkiye Rallikros Şampiyonlarımızdan Halid Avdagiç, eski bir gazetecinin sosyal medya hesabında yayınlandığı bir video üzerine bir açıklama yayınladı. Açıklama aynen şöyle;

“12 Mart 2024 tarihinde, gazeteci Fatih Altaylı, kendine ait YouTube kanalında, şahsıma yönelik asılsız iddialar ve iftiralar içeren maksatlı bir video yayınlamıştır. Bu videoda, Altaylı’nın doğrulama ihtiyacı duymadan, kulaktan dolma ve nereden güdümlü olduğu aşikar bazı duyumlarla kişisel ve mesleki itibarımı zedeleyici iftiralar atmıştır. Bu nedenle videoda dile getirilen asılsız iddialar ve iftiralar hakkında açıklama yapma gereği duydum. Aslında bu konuda 8 sene önce de bir açıklama yapmıştım ancak demek ki Fatih Altaylı’nın gözünden kaçmış. O nedenle tekrar bu açıklamayı yapıyorum.

22 Mayıs 2015 tarihinde Lydden Hill’deki yarışta firmamızın yetkilisi insiyaki olarak Marklund takımına ait otomobilin pit alanı içinde cep telefonu ile fotoğraflarını çekmişti. Konu ile ilgili Marklund takım yetkilisi de yarışın Komiserler Kuruluna şikayette bulunmuş ve akabinde şikayet daha sonra FIA disiplin kuruluna intikal etmiştir. Yapılan ilk soruşturma sonucunda cep telefonu ile fotoğrafların çekilmesi ile ilgili olarak fotoğrafların herhangi bir sportif avantaj sağlamadığı ve ayrıca hiçbir şekilde kopyalanmadığı, paylaşılmadığı FIA tarafından kabul edilmiş ve takipsizlik kararı verilmiştir.

Ancak yapılan davranışın etik açıdan uygun bulunmadığı sebebiyle başlatılan FIA tahkim yargılaması kapsamında 22 Aralık 2015 tarihinde karar verilmiş ve firmanın sorumlu yöneticisi olmam nedeniyle 3 ay boyunca (31.03.2016 tarihine kadar) FIA yarışlarından men edilmeme ve kurallar çerçevesinde para cezası ödememe karar verilmiştir.

Videoda öne sürülen “fikri mülkiyet hırsızlığı” iddiasına yönelik, FIA tarafından yapılmış herhangi bir suçlama veya hüküm bulunmamaktadır. Yarışçı, takım sahibi veya benzeri hiçbir ilgimin olmadığı seyirci olarak bulunduğum bir yarışta; padokun herkese açık ve girişin serbest bırakıldığı bir alanda gerçekleşen dava konusu eylemim, şikayetçi takımın alenen paylaşmış olduğu bilgilerle ilgilidir ve bu bilgilerin üretimini gerçekleştirdiğimiz yarış otomobilinin teknik özellikleri ile ilgisi veya irtibatı yoktur. Buna rağmen, FIA tarafından hakkımda kısa süreli hak mahrumiyeti ve idari para cezası kararı verilmiştir. Kararın hatalı değerlendirmelere dayandığına inanmakla birlikte, o dönemde yeni yarış sezonunun (2016) başlamasına kısa bir süre kalmışken konunun daha fazla uzamasını önlemek amacıyla, avukatlarımın tavsiyesi üzerine bu kararı temyiz etmeme kararı aldım.

Bu tür temelsiz suçlamalar, sadece bireysel itibarımı değil, aynı zamanda profesyonel alanımdaki etik standartları da zedelemektedir. Fatih Altaylı tarafından yapılan “fikri mülkiyet hırsızlığı” suçlamasına karşılık, tüm hukuki haklarımı saklı tuttuğumu ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini Fatih Altaylı’nın beyanlarından daha çok önemsediğimi belirtmek isterim.

Kamuoyunun bilgisine sunarım.” | 14 Mart 2024 : 18.35

Son 70 haber

Yorum yaz

Go To Top