Avdagiç’den ihale açıklaması

Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapan İstanbul Park pistinin ihalesi Nisan ayında yapılacak. İhaleyi kazanan firma 30 yıllığına pistin işletme hakkını elde edecek. Akıbeti merakla beklenen bu süreç öncesinde, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç Habertürk’ten Yiğitcan Yıldız’a konuştu. Aynı zamanda pistin 20 yıllık yüklenicisi Formula İstanbul Yatırım A.Ş‘nin (FİYAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı da olan Avdagiç, “Ucuz kahramanlık yapanlara gerekli cevabı, bu ihaleden sonra vereceğiz. Arkadaşlar şartnameyi almış, çalışıyorlar. Formula 1’in hangi ülkede yapılacağına karar veren FIA değil. Bu konu ile alakası olmayanlarla poz çekerek, hava atarak bu işler olmuyor dedi.

Şekib Avdagiç, “Vakıflar Genel Müdürlüğü İTO, TOBB, İBB ve İstanbul Valiliği’nin ortak olduğu pisti ve kompleksi 20 yıl süreyle Formula İstanbul Yatırım A.Ş’ye (FİYAŞ) Yap-İşlet-Devret sözleşmesi ile vermişti. Bu sözleşme sona erdi. Yeni ihale sürecinin 2 Nisan’da başlayacağı duyuruldu. Burada konuyu bilmeyen, kendilerine pay çıkarmaya çalışan, ucuz kahramanlık yapan bazılarına gerekli cevabı, bu ihale sonucu kesinleştikten sonra vereceğiz. Biz FİYAŞ olarak oradaki görevimizi tamamladık, tesisi yaptık. 120 milyon dolarlık bir kaynağı karşılıksız olarak kamuya devretmiş oluyoruz. Yeni alana da hayırlı olsun demek durumunda olacağız” dedi. İstanbul Park ihalesine katılma konusunda net bir yanıt vermekten kaçınan Avdagiç, “Onu o gün göreceğiz. Ticarette her şey açık konuşulmaz. Günü gelince yaşamak lazım. Arkadaşlar şartnameyi almış, çalışıyorlar” demekle yetindi. Avdagiç’in bu cevabı, FİYAŞ’ın Nisan ayındaki ihaleye katılmaya hazırlandığı şeklinde yorumlandı.

İTO Başkanı Avdagiç, “Türkiye’deki bir şirket ben Formula 1’i yapacağım diye çıkınca, yapabiliyor mu? Formula’yı yapmak istiyorum diyorsanız, Formula 1’in sahibi olan şirketin sahibinin kapısını çalmanız gerekiyor. Uluslararası Otomobil Federasyonu’nun (FIA) değil. Şimdi bazı arkadaşlar atraksiyon yapıyorlar, sanki bunun sorumlusu FIA’ymış gibi FIA ile pozlar çekiyorlar. Formula’nın hangi ülkede yapılacağına karar veren FIA değil. FIA yerel otomobil federasyonlarının üst kuruluşu” dedi. Formula 1’i getirmek için Formula 1’in sahibi ile masaya oturup onlardan bir iyi niyet mektubu almanın gerekli olduğunu da kaydeden Avdagiç, Sağda-solda bu konu ile alakası olmayanlarla poz çekerek, hava atarak bu işler olmuyor. Bugüne kadar da bu işi 7 kere biz yaptık. 2 defa da yine bizim pistte kiracı firma yaptı. Poz vererek bu işler İstanbul’a gelmedi, ne 7 yere yapılırken geldi ne 2 defa yapılırken geldi. Onun için biz şimdi izliyoruz. Ümit ediyorum güzel, başarılı bir ihale olur. Alan da kiraya veren de hayrını görür” ifadelerini kullandı. İTO Başkanı Avdagiç, “160 milyon dolar mertebesinde yatırım yapan, işletmesini üstlenen, 2005-2011 arasında 7 kez Formula 1’i organize eden, elini taşın altına koyan iş dünyasına ve İstanbul Park markasına leke sürülmesine izin vermeyiz açıklamasından bulunmuştu. Şekib Avdagiç haberinin orijinali için linki tıklayabilirsiniz; https://www.haberturk.com/ito-baskani-avdagicten-istanbul-park-aciklamasi-3625645-ekonomi | 11 Mart 2024 : 24.00

Son 70 haber

Yorum yaz

Go To Top