Max’e risk yasak!

Formula 1’de son dünya şampiyonu Max Verstappen, sponsoru Red Bull ile olan sözleşmesinde sakatlanma riski yaratabilecek hiçbir aktivitede yer almaması gerektiğinin belirtildiğini doğruladı. Formula 1 şampiyonunun kış sezonunda kayak yapmaya gitmesine dair en ufak bir umut dahi hemen ortadan kalkıyor. Elit futbolcunun sözleşmelerine benzer şekilde Verstappen’in de Red Bull anlaşmasındaki bir madde nedeniyle kısıtlamaları var. Şampiyon, “ben de, tehlikeli sporlara hayır diyorum” dedi.

“Beş yıldır kayak yapmadım çünkü bir tarafımın kırılması veya bükülmesi ve bunun doğuracağı tüm sonuçların riski var. Tabii ki, yeniden şampiyon olma ve yarışları kazanma şansımın olduğu yıllar olduğunu da gözardı etmemek gerek. Bunu düşünürseniz otomatik olarak daha az risk alırsınız. Bisiklete binmek de tehlikeli. Bisiklete bindiğimde ise, en azından kask takıyorum” dedi.

Babası Jos Verstappen, F1 kariyeri sona erdiğinde ralli yapmıştı. Max ise şunları söyledi: “Fakat ağaçların arasında saatte 180 kilometre hızla kendimi bunu yaparken görmüyorum. Her durumda risklerin farkındayım”. Verstappen’in Red Bull’la 2028’in sonunda sona erecek büyük meblağlı bir sözleşmesi var. Geçen yıl tahminen 70 milyon doları kazandı. Ancak bu anlaşmanın bir parçası olarak Verstappen bazı etkinliklere katılamayacak. Örneğin geçen yıl Red Bull Formula Nürburgring’de yarışma isteği sponsorları tarafından engellendi. | 22 Ocak 2024 : 22.10

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top