Sainz dördüncü zafer peşinde

Carlos Sainz, 2023’teki kazanın ardından yeniden ayağa kalktı ve 2024 Dakar’da hibrid Audi’si ile diğer 4×4 araçları arasında daha adil teknik düzenlemelerden yararlanmayı sabırsızlıkla bekliyor. 61 yaşındaki Carlos Sainz hâlâ eldivenlerini asmak istemiyor. Madridli pilot, 5 Ocak’ta Suudi Arabistan’da Audi RS Q e-tron E2’nin direksiyonuna geçtiği son yarışta 2024 Dakar’da dördüncü zaferi hedefliyor. “Gençken yaptığımdan daha fazla hazırlanmam gerekiyor.”

İki kez dünya ralli şampiyonu 2023’te, yarışın ilk lideri olduktan birkaç gün sonra, Audi RS Q e-tron E2’de ön takla atması ve şasiye zarar vermesi nedeniyle yarışı terk etmek zorunda kalmıştı. Bu kış El Matador çıtayı yükseltmek istiyor ve Audi Sport takımına daha adil bir şans vermek için teknik düzenlemelerin ayarlanmasına güveniyor. Sainz, “gelişmemizin ana noktalarından biri olan süspansiyonlarla doğru yönde çalıştığımıza inanıyoruz” dedi. «Verileri analiz ederseniz, ağırlığımızla rakiplere göre daha az hızlandığımızı görebilirsiniz çünkü 100 kg daha fazla ağırlığa sahibiz, dolayısıyla ek güç bunu telafi edecektir. Bu iyi, çünkü bu iki yıldır istediğim bir şeydi. Bildiğiniz gibi motor sporlarında ağırlık ve güç en önemli iki unsur ve aynı güce ve 100 kg daha fazlasına sahipseniz rakipleriniz kadar rekabetçi olamazsınız. Şimdi biraz daha fazla performansla, eğer güvenilirliğimizi kontrol altına alırsak, rekabet edebileceğimiz ve iyi bir sonuç elde edebileceğimiz güçlü bir ekibe sahip olacağız” diye konuştu.

Aradan geçen yıllara ve 61 yaşında olmasına rağmen fiziksel olarak %100 fit olacağına söz veren Carlos Sainz, günlük fitness ve kardiyo egzersizleriyle de ilgileniyor. “İki hafta boyunca beş saat boyunca tam güçte araç kullanabilmek için fiziksel olarak mükemmel durumda olmanız gerekir. Kendinizi iyi tanımanız ve belli bir yaşta belli bir seviyeye geldiğinizi bilmeniz gerekiyor. Ekstrem koşullarda, yüksek hızlarda ve uzun süre sürüş yaparken yüksek kalp atış hızınız nedeniyle güçlü olmanız gerekiyor” diyen Sainz şöyle devam ediyor: “Kas gücü de en az kardiyo (kardiyovasküler sistem) kadar önemli. Boynunuz ve sırtınız güçlü olmalı. Ve yol boyunca uzun süreler boyunca ve günlerce karşılaşılan birçok çarpma ve sıçrama nedeniyle genel olarak vücudun her yerinde. Benim gibi deneyimli bir sürücü olduğunuzda vücudunuzu iyi tanırsınız ama aynı zamanda gençliğime göre daha fazla hazırlanmam gerekiyor. Bu yüzden kolay değil” dedi. | 1 Ocak 2023 : 12.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top