Neyin önemli olup olmadığını biliyorum

42 yaşındaki Fernando Alonso, mevcut premier sınıftaki en yaşlı GP yıldızı. Bazıları çok daha genç olan meslektaşlarına ayak uydurabilmesinin de tecrübesinden kaynaklandığını vurguluyor. Alonso bu yıl 20’nci Formula 1 sezonunu tamamladı ve Aston Martin takımıyla kariyerinde yeni bir sayfa açtı. Yılın ilk sekiz Grand Prix’sinde altı kez podyuma çıktı. İlk üç yarışı üçüncü sırada tamamladı ve Miami’de yılın beşinci yarışını da tamamladı. Monako ve Kanada’da ikinci sırayı bile almayı başardı. Bu muhteşem başarıların, çok daha genç GP yıldızlarıyla rekabette mümkün olmasının, mevcut Formula 1 alanındaki en yaşlı sürücü olmasına vurgu yaparak, doğru yönlere dikkat etmesini sağlayan tecrübesinden kaynaklandığını vurguladı.

Ekibiyle yapılan yıl sonu röportajında, İspanyol “birkaç ayrıntıya odaklanıyorsunuz ve bazı yarış hafta sonlarında her şeyin mükemmel olmasını sağlamaya çalışıyorsunuz. Çünkü fırsatı hissediyorsunuz ve özel bir şeyi başarma fırsatına sahip olduğunuzu biliyorsunuz. Ancak bu uzun bir süre boyunca yapılamaz, ancak birkaç gün bu kadar yoğun çalışabilirsiniz. Aksi takdirde enerjiniz yok olur” dedi ve şu sözlerle devam etti; “elbette bunu her yarış hafta sonu yapmaya çalışıyorum ancak bazen diğer günlere göre daha fazla odaklanıyorsunuz. Monako’da biraz daha fazlasını vermiş olabilirim ama dediğim gibi bu her zaman mümkün olmuyor. Çünkü Formula 1 yoğun bir ortam. Ayrıca pist dışında da uymamız gereken birçok yükümlülük var. Fakat tecrübelerim durumu kontrol altında tutmama yardımcı oluyor. Neyin önemli, neyin daha az önemli olduğunu biliyorum”.

Premier sınıfta gaza basmak için hâlâ birkaç yılı daha olan Alonso, “genç iken bazı hatalar yaparsınız. Her zaman her şeyi yapmaya ve her yerde orada olmaya çalışıyorsun. Ancak bu şekilde en yüksek performansı elde edemezsiniz. Sanırım artık pillerimi neyin tükettiğini her zamankinden daha iyi biliyorum ve mümkün olduğu kadar verimli olmaya çalışıyorum. Hayatlarımız pazartesiden perşembeye haftanın geri kalanından tamamen farklı geçiyor. Tamamen farklı bir insan olmak gibi. Haftanın başında rahatlayabilirim ve normal bir 42 yaşında olabilirim, ancak Perşembe’den Pazar’a kadar tamamen yaptığım işe odaklanıyorum” diye ekledi. | 23 Aralık 2023 : 18.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top