Loeb WRX’de

Motor sporları efsanesi Sébastien Loeb, Special ONE’da taşralı Guerlain Chicherit ile güçlerini birleştirdikten sonra bu yıl bir Lancia Delta Evo-e RX’in direksiyonunda WRX’de tam zamanlı olarak geri dönecek. World RX, heyecan verici yeni çağının ikinci sezonu 2023’te, adrenalin pompalayarak dünyayı dolaşan bir takvim seti ile giriyor. Afrika, Asya ve Avrupa’daki yarış severler için heyecanlarda Loeb açıkça bunun bir parçası olmak istiyor. Dokuz kez FIA Dünya Ralli Şampiyonu Loeb, kendi adına 80 bireysel zafer ile üst düzey ralli tarihinde istatistiksel olarak en başarılı yarışmacı. Çok yönlü becerilerinin bir kanıtı olarak, zorlu Dakar Rallisi’nde üç kez ikinci oldu, Le Mans 24 Saat’te podyuma ulaştı ve ROC’da dört kez zafer kazandı. 2014 ve 2015’te FIA Dünya Binek Araç Şampiyonası’nda birçok yarış birincisi ve şampiyonayı ilk üç içinde bitirdi. Geçen yıl elektrikli arazi serisi Extreme E’de şampiyon oldu. Rallikros hayranları, Loeb’in 2016’dan 2018’e kadar bir Peugeot 208 WRX ile World RX’te yarışarak geçirdiği üç sezonu bir dizi galibiyet ve 36 yarışta 15 podyum ile hatırlıyor. İlk üçte bitirmenin starta oranı, Dünya RX tarihindeki en iyi üçüncü ve son yarışında Johan Kristoffersson’un etkinlik galibiyetlerini temiz bir şekilde almasını engelleyen tek sürücü oldu.

Loeb, beş yıl aradan sonra, benzersiz bir ilgi uyandıran işbirliği ile çok sevilenlerin ruhunu taşıyan bir otomobil olan Lancia Delta Evo-e RX şeklinde bir ikonla bağlantı kuruyor. Lancia Delta Integrale 1980’lerin sonu ve 1990’ların başında WRC’de hakimdi. 49 yaşındaki Loeb, “Lancia Delta’nın rallilerde kazandığı galibiyetleri görerek büyümüş bir nesildenim, bu yüzden doğal olarak bu araca karşı bir zaafım var ama Guerlain benimle ilk kez mücadele hakkında konuştuğunda onun deli olduğunu düşündüm! Geçen Aralık ayında arabayı denedim ve dinamik nitelikleri beni hemen etkiledi. Bu projeye büyük inancım var ve dünyanın dört bir yanındaki pistlerde şampiyon olmak için sabırsızlanıyorum. Mücadele için çok motiveyim ve bence rallikros, elektrifikasyon için ideal disiplin çünkü çok fazla gücümüz var ve yarışlar kısa. Bu arabaları sürmek heyecan verici ve World RX, onların gelişimini desteklemek için mükemmel bir platform. Pistteki şov, harika dövüşler ve öncekinden çok daha muhteşem aksiyonla tek kelimeyle harika ve şimdi yepyeni bir hayran kuşağı çekme fırsatımız var” dedi.

Projenin arkasındaki ekip, Special ONE Racing kurucusu, dört kez Serbest Kayak Dünya Şampiyonu Chicherit’in Lancia’ya Almanya’nın Nürburgring’deki 2022 Dünya RX sezon finalinde umut verici bir başlangıç yapmasını sağlayan GCK Motorsport’tan doğdu. Loeb gibi, Fransız Chicherit de deneyimli bir rallikros kahramanı, en yüksek seviyede 40’tan fazla start aldı ve ilk beşten oluşan üçlüsünü tamamladı. “Kendi markamdan iki arabayı, biri bir spor efsanesine emanet edilen World RX ile aynı hizaya getirmek benim için bir hayal. Etap, Special ONE Racing’in birinci sınıf bir takım haline geldiğini görecek şekilde ayarlandı. Bu sezondan itibaren, bir Dünya Şampiyonası etkinliği kazanan yenilenmiş bir araca sahip olan ilk kişi olarak tarih yazma fırsatına sahip olacağız. Haydi gidelim!” Special ONE’ın amacı, ekibin GCK tarafından tasarlanan ve üretilen yeni nesil, 500kW (680bhp) elektrikli ralli-kros canavarlarından oluşan desteğiyle, klasik spor araçların özel, çevre dostu yenilemelerini üretmek ve dağıtmak. Yolda giden Delta Evo-e’ye dayanan performans ve bir Formula 1 aracını 100km/sa hıza çıkarma yeteneği. Special ONE Racing, Delta Evo-e RX çiftini World RX’te en az üç sezon yarıştırmayı taahhüt etti. 2023 Dünya Şampiyonası kampanyası, Avrupa çapında seyahat etmeden ve sonbaharda Cape Town (Güney Afrika) ve Hong Kong’da (Çin) uzun mesafeli çift başlı etkinliklerle sona ermeden önce 3-4 Haziran’da Portekiz’deki Montalegre’de başlayacak. | Redbull, 17 Nisan 2023 : 12.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top