Üst düzeye FIA kursu

FIA üniversitesi tarafından akredite edilen kursun belirtilen hedefi, tüm bölgelerden en iyi yetenekleri belirlemek ve tüm FIA dünya ve uluslararası şampiyonalarında bir uzman havuzu sağlamak için büyümelerini hızlandırmak. FIA, yetkililer için yeni FIA yüksek performans programının lansmanı ile FIA ​​yarış direktörleri ve komiserleri için gelişim yollarını arttırdı. Dünyanın dört bir yanındaki en iyi yetenekler seçildi ve FIA, tüm FIA Dünya Şampiyonaları için kalifiye uzmanlar havuzunun mevcut olmasını sağlamak için onların büyümesini hızlandırdı. Bu program aynı zamanda motor sporlarını daha erişilebilir hale getirme ve katılım ve profesyonel gelişim için eşit fırsatlar yaratma genel stratejisiyle de uyumlu. Bu girişimin başlangıcı 17-19 Şubat tarihleri ​​arasında Cenevre’de başlayacak ve FIA ​​uzmanları ve danışmanlarının yanı sıra 24 kursiyerden (sekiz Komiser ve 16 Yarış Direktörü) oluşan çeşitli bir gruba yer verecek. Yetkinliğe dayalı titiz bir seçim sürecinde, beş kıtanın tamamından kadın ve erkekler, değerlendirme ve programa erişim için eşit fırsatlara sahipler.

En deneyimli FIA uzmanları ve danışmanları, 17 farklı FIA üye kulübünü temsil eden kursiyerlerin eğitimi ve geliştirilmesi için görevlendirildi. Kursiyerler daha sonra çeşitli FIA motor sporları etkinliklerine katılarak, kendilerine akıl hocalığı yapacak üst düzey FIA yetkililerini gözlemlemek için deneyim geliştirme programı yürütmeye hazırlanıyor. FIA Yüksek Performans yolları girişiminin bir parçası olarak, her yıl yarış görevlileri arasında en iyi uygulamaların paylaşılmasını kolaylaştıran FIA yarış direktörleri semineri ve uluslararası komiserler programı, her ikisi de daha önce iki günlük bir çevrimiçi formatta gerçekleştirildiği gibi, bir dizi web seminerine de dönüştürülecek. Bu, dünya çapında FIA şampiyonalarına ve uluslararası serilere katılan yarış direktörleri ve komiserler için sürekli profesyonel gelişimi (CPD) teşvik edecek. Program ayrıca, sporun yıl boyunca değişen ihtiyaçlarını ele alan web seminerlerinin tutarlı bir şekilde yayılması yoluyla Yarış Direktörleri ve Komiserler için eğitime daha fazla erişim sağlayacak. Yetkililerin Bölgesel düzeyde gelişimini ve Uluslararası düzeye ilerlemelerini desteklemek için, 2023’te FIA b​​ölge görevlileri eğitim programı verilecek ve ayrıca bir FIA yarış direktörleri bölgesel eğitim programı geliştirilecek. Bu programlar bölgesel tabanlı içerik içerecek.

Ayrıca FIA, ulusal düzeyde hem yarış direktörlerinin hem de komiserlerin işe alınmasını ve eğitimini desteklemek için ASN personeline yönelik programlar aracılığıyla ASN’ler için destek mekanizmaları. Bu, FIA’nın bölgeleri güçlendirme ve Kulüplere gelişmiş değer sunma taahhüdüyle uyumlu. FIA yarış direktörleri ve komiserler gelişim yollarının genişletilmesi, FIA’nın eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık (EDI) gündemini ve iki katına çıkma taahhüdünü destekleyerek, dünya çapında her seviyede eğitimin sağlanması ve artan erişilebilirliği yoluyla motor sporlarını dünya çapında motor sporları katılımı daha erişilebilir hale getirmeye katkıda bulunuyor. FIA Spordan Sorumlu Başkan Yardımcısı Robert Reid şunları söyledi: “Antrenmana yatırım yaparak geleceğe yatırım yapıyoruz ve yeni nesil görevlilerin evrensel yüksek standartlar ve en iyi uygulamalara göre geliştirilmesini sağlıyoruz. Dünya motor sporlarının yönetim organı olarak FIA’nın rolü, bilgimizi ve uzmanlığımızı Üye Kulüplerimizin kullanımına sunmak ve FIA ​​yüksek performans programı, bölgesel düzeyde yetkililerin gelişimi ve bir kariyer yolu yaratarak bu yaklaşımı mükemmel bir şekilde somutlaştırarak ülkeleri ve profesyonel geçmişleri ne olursa olsun onları motor sporlarının zirvesine taşıyabilir”. | FIA, 18 Şubat 2023 : 12.15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top