WRX Sportif Direktörü

Eski FIA Dünya Rallycross Şampiyonu Mattias Ekström, 2023 sezonu öncesinde Rallycross Promoter’a (RXP) serinin Sportif Direktörü olarak katıldı. Ekström’ün yeni rolü, World RX’i her alanda geliştirmek ve büyütmek için İcra Direktörü Arne Dirks ile RXP ekibinin geri kalanı ve tüm kilit paydaşlarla birlikte yakın bir şekilde çalışmasını sağlayacak. İsveçli, beraberinde zengin bir deneyim getiriyor. 2016’da Dünya Ralli-Kros Şampiyonu Ekström dört kez genel klasmanda ilk ikiye girerek mevcut neslin en başarılı sürücülerinden biri olduğunu doğruladı. Spordaki en çok yönlü sürücülerden biri olan ve dört kez şampiyonlar yarışı kazananı, benzer şekilde, hem DTM hem de ETCR’de kazandığı unvanlara sahip gezi arabalarından ralli ve kros rekabetine kadar bir dizi başka disiplinde de başarılı oldu. . Şimdi, tartışılmaz yeteneklerini World RX’in ikinci on yılına girmesine yardımcı olmaya dönüştürmeye hazır.

-World RX’e tekrar hoş geldiniz. Daha önce olduğundan biraz farklı bir kapasiteyle döndün…

Evet, şimdi şampiyonada yarışmıyorum, biraz farklı olacak ama geri dönmek harika. Önümde böylesine heyecan verici bir mücadele varken, daha da güzel! Çocukluğumdan beri rallikrosun içinde ve çevresindeyim, babamın 1980’lerde ve 90’larda Avrupa Şampiyonası’nda yarıştığını izliyorum. Bu, sevdiğim, bana pek çok başarı getiren ve çok parlak bir geleceği olduğuna inandığım bir disiplin.

-Yeni rolünüz tam olarak neyi içerecek?

Adil olmak gerekirse her şeyden biraz! Sportif Direktör olarak, formattan ticari ve sponsorluk işlerine ve daha geniş anlamda genel ürüne kadar Dünya Şampiyonası ile ilgili tüm spor konularında rallycross organizatörü’nü temsil edeceğim. Tarihinin bu önemli aşamasında seriyi gerçekten güçlendirmek için deneyimlerimden yararlanmaya hevesliyim. Bu, sürücüler, takımlar, pistler, ortaklar ve FIA’nın yanı sıra Arne [Dirks] ve rallycross organizatör ekibinin geri kalanıyla yakın bir şekilde çalışacağım anlamına geliyor.

-Neden bu yeni mücadeleyi üstlenmeyi seçtiniz?

Dediğim gibi, 2013 yılına kadar rallikrosta yarışmaya başlamamış olsam da, bazı açılardan benim için her şeyin başladığı yer burasıydı. Kesinlikle babamın izinden gitmem ve motor sporlarında kariyer yapmam için bana ilham veren şey buydu. Dokuz yıllık kısa tarihinde World RX, diğer birkaç disiplinin yapabileceği bir şekilde hayranların hayal gücünü yakalama potansiyelini şimdiden gösterdi. Çeşitli nedenlerle zorlu birkaç yıl olduğunu inkâr etmek mümkün değil, ancak rallycross organizatörü devraldığından ve elektrik çağının başlangıcından bu yana gördüğüm her şey beni en iyisinin henüz gelmediğine ikna ediyor. Yeni nesil hayranları çekmek ve bu şampiyonayı gişe rekorları kıran gerçek bir başarı haline getirmek için tüm malzemeler var.

-Geçen yıl World RX’in elektrik geçişini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Benim için elektrik teknolojisi ve rallikros mükemmel bir eşleşme. Birkaç yıldır elektrikli yarışların büyük bir savunucusuyum ve hiçbir yer buna rallikrostan daha uygun olamaz. Yarışların uzunluğu, sürücülerin bu harika arabaların tüm gücünden ve potansiyelinden gerçekten yararlanabileceği anlamına geliyor ve eğer üreticileri tekrar dahil etmek ve daha fazla ekip ve sponsoru dahil etmek istiyorsak, ki bu açıkça ana hedeflerden biri, daha sürdürülebilir olmak ilerlemenin tek yolu. Gelecekte, tüm motor sporları ne kadar sürdürülebilir olduğuna göre değerlendirilecek; şimdi harekete geçme zamanı. Bu nedenle World RX’in oynayacak büyük bir kozu var; kazan-kazan! Üreticilerin ve özel ekiplerin çevreci kimliklerine zarar vermeden teknolojik uzmanlıklarını sergilemelerine olanak tanıyor.

Rallycross Organizatörü İcra Direktörü Arne Dirks şunları ekledi: “Mattias’ı RXP’ye dahil etmekten mutluluk duyuyoruz. O, motor sporları dünyasında çok tanıdık bir yüz ve başarı ve ileri görüşlülük konusundaki itibarı ondan önce gelen biri. O, rallikros işini içten dışa biliyor ve açıkça son derece iyi bağlantılara sahip ve sektörde saygı görüyor. Yeni elektrikli çağımızın ikinci sezonuna doğru tam gaz yarışırken, Dünya Şampiyonası için heyecan verici bir zamanda onun takıma katılması, bir güvenilirlik katmanı daha ekliyor. Mattias’ın seriyi her zamankinden daha yüksek seviyelere taşımada kesinlikle kilit bir rol oynayacağından hiç şüphem yok ve onunla çalışmayı dört gözle bekliyorum.” | 8 Şubat 2023 : 16.09

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top