Yerli ve milli yarış aracı ile dünyanın yıldızları kapışacak

Avitaş Motorsport’un Pendik’teki tesislerinde ürettiği yerli ve milli yarış otomobilimiz SuperCars Lites ile yine dünya şampiyonları gazlayacaklar. 28-29 Ocak’da İsveç’te Pite Havsbad’ın kar ve buzunda bu ayki Şampiyonlar Şampiyonası (ROC) yarışının rekabetçi sporcu kadrosu da ROC Şampiyonlar Şampiyonu Mattias Ekström’ün katılımıyla tamamladı. DTM’den FIA World Rallycross’a ve 2021’deki ilk FIA eTouring Car World Cup’a kadar her konuda unvanlar kazanan Ekström, ev sahibi taraftarlarının önünde kazanmak için Kuzey Kutup Dairesi’nden 96 kilometre uzaklıktaki donmuş Baltık Denizi’ndeki bu büyüleyici mekanda ROC’nin ikonik paralel pistinde dünyanın dört bir yanından motor sporları efsaneleriyle kafa kafaya mücadele edecek. ROC 2023’de, Almanya’dan Sebastian Vettel ve Mick Schumacher, Finlandiya’dan Mika Hakkinen ve Valtteri Bottas, ABD’den Travis Pastrana ve Tanner Foust, İngiltere’den David Coulthard ve Jamie Chadwick ile Fransa’dan Adrien Tambay ve Sébastien Loeb’den oluşuyor. Ayrıca Nordic’ten Tom Kristensen ve Felix Rosenqvist, All Stars’tan Felipe Drugovich ve Thierry Neuville ve Norveç’den son şampiyonlar baba-oğul Petter ve Oliver Solberg rekabete çıkacaklar. Ekström ayrıca klasik Audi S1 ​​ile demo sürüşleri yapacak ve 14 kez Dakar Rallisi galibi Stéphane Peterhansel bu yılki yarıştan yeni çıkmış Audi RS Q e-tron’u sergileyecek.

28-29 Ocak tarihlerinde kendi ülkesi İsveçli Pite Havsbad’da kar ve buz üzerinde yapılacak olan bu hafta sonu şampiyonlar yarışında dünyanın en çok yönlü sürücülerinden biri olan Mattias Ekström 2021’deki ilk FIA eTouring Araç Dünya Kupası’nı tamamlamadan önce, yirmi yıl boyunca her tür motor sporunda parlak bir kariyere sahip oldu ve DTM’den (2004 ve 2007) FIA World Rallycross’a (2016) kadar her alanda şampiyonluklar kazandı.. ROC’da ilk galibiyetini 2006’da Paris’te ev sahibi favori Sébastien Loeb’e rağmen aldı, ardından büyük finalde Michael Schumacher’i 2007’de Londra’nın Wembley Stadyumu’nda ve 2009’da Pekin’in Olimpiyat Stadı’nda olmak üzere iki kez yendi. Ekström bugün artık Sébastien Loeb ve Didier Auriol’ün 4’er kez kazandıkları ROC Şampiyonlar Şampiyonu unvanı ile tüm zamanların rekorunu eşitleme şansına sahip. Ancak 29 Ocak Pazar günü yapılacak bireysel şampiyonlar yarışından önce Ekström, 28 Ocak Cumartesi günü ROC Ulusal kupada İsveç için beş kez FIA Dünya Ralli-Kros Şampiyonu Johan Kristoffersson ile güçlerini birleştirerek ‘dünyanın en hızlı ulusu’ unvanı için yarışacak. İsveç takımı ev sahibi seyircilerin önünde zafer kazanmak için Kuzey Kutup Dairesi’nden sadece 60 mil uzakta, donmuş Baltık Denizi’nde dünyanın her yerinden motor sporları büyüklerini yenmek zorunda. Bunlar arasında Norveç’in son şampiyonları, baba-oğul World Rally yıldızları Petter ve Oliver Solberg ile Finlandiya’dan çifte Formula 1 Dünya Şampiyonu Mika Hakkinen ve 10 kez F1 grand prix galibi Valtteri Bottas ile Norveç’ten IndyCar yarışçısı Felix Rosenqvist ve ‘Mr Le Mans’ Tom Kristensen da var.

ROC 2023 alanında ayrıca Almanya Takımından Sebastian Vettel ve F1 yıldızı arkadaşı Mick Schumacher, ABD’den doğa sporları efsanesi Travis Pastrana ve rallikros ustası Tanner Foust ile İngiktere’den 13 kez F1 grand prix galibi David Coulthard ve üç kez W Serisi Şampiyonu Jamie Chadwick yer alıyor. Ardından All Stars’da hüküm süren FIA Formula 2 Şampiyonu Felipe Drugovich ve Dünya Ralli yıldızı Thierry Neuville ile Fransa’dan Adrien Tambay ve Sébastien Loeb yarışacaklar. ROC İsveç kadrosunda Formula 1, Formula 2, IndyCar, Le Mans, W Series, World Rally, World Rallycross, Nitro Rallycross ve X-Games’ten süper yıldızların yer aldığı anlamına gelir. Tüm yarışlar, ROC’nin ikonik paralel pistinde aynı makinelerde yapılırken kazananlar yalnızca sürücü becerisine göre belirleniyor. Ekström, pistteki yarış aksiyonunun yanı sıra klasik Audi S1 ​​ile demo sürüşleri gerçekleştirirken, 14 kez Dakar Rallisi galibi Stéphane Peterhansel, her ikisinin de bu yılki yarışta kullandıkları Audi RS Q e-tron otomobilini sürecek. Mattias Ekström şunları söyledi: “Yıllar boyunca Şampiyonlar Yarışı benim için çok şey ifade etti. Özellikle onu Paris, Londra ve Pekin’de kazanabilmek. Audi A4 DTM’imi yıllar içinde bazı demolarla gösterebilmek de harikaydı. Şimdi, özellikle İsveç’te olduğumuz için, klasik Audi S1’de alıştırma yapmak için gerçekten sabırsızlanıyorum. Stéphane Peterhansel’in Audi RS Q e-tron Dakar arabamızla da tur atması harika olacak. Araba, genellikle Suudi Arabistan ve Fas’ta çölde koştuğumuz için Avrupa’da nadiren görüldü. Bu yüzden hayranların yaklaşması ve tüm bunların neyle ilgili olduğunu anlaması harika olacak. Bunun dışında, gerçek bir İsveç kışı olan Pite Havsbad’ı ve pek çok hayranı dört gözle bekliyorum. Şimdi oraya gitmek ve İsveç adına Johan Kristoffersson ile güçlerimizi birleştirmek ve bir büyük kupa daha almaya çalışmak harika olacak!”

Geçmişi 1988’e dayanan Şampiyonlar Yarışı, Formula 1, NASCAR, IndyCar, Le Mans, World Rally ve Rallycross gibi serilerin yıldızlarının aynı arabalarda kafa kafaya mücadele ettiği, küresel motor sporlarının eşsiz bir festivali. Kazanan, yalnızca sürücü becerisiyle ve genellikle saniyenin kesirleri ile belirleniyor. Tüm aksiyon, ROC’nin ikonik çapraz köprüsünü içeren, amaca yönelik olarak inşa edilmiş bir paralel yolda gerçekleşiyor. Şampiyonlar Yarışı, Pekin’deki Bird’s Nest Olimpiyat Stadyumu, Paris’teki Stade de France, Wembley Stadyumu, Londra Olimpiyat Stadyumu, Mexico City’deki Foro Sol ve dünyanın her yerindeki çok çeşitli egzotik yerleri Bangkok’tan Miami’ye, Riyad’dan Barbados’a kadar dünyanın en büyük mekanlarından bazılarında düzenlendi. Bu yıl ise İsveç’te ilk kez kar ve buz üzerinde yapılacak. ROC Başkanı Fredrik Johnsson şunları söyledi: “Bu ay ROC İsveç’te bize katılmaya gelen motor sporları harikalarından oluşan bir kadromuz var. Mattias Ekström sadece dünyadaki en çok yönlü sürücülerden biri değil, aynı zamanda Race Of Champions’ta sahip olduğumuz en başarılı sürücülerden biri. Şimdi Dünya Ralli-Kros Şampiyonu arkadaşı Johan Kristoffersson’a katılacak, eminim İsveç takımı, ROC Nations Cup’ta ev sahibi taraftarlarını zaferle heyecanlandıran favorilerden biri olacak. Onları neşelendirmek için tıka basa dolu bir evi ağırlamak için sabırsızlanıyoruz.” Pite Havsbad Grubu Başkanı Tobias Lindfors ise şunları ekledi: “Bu hafta sonu Pite Havsbad’da böylesine iyi bir sürücü grubunu ağırlamaktan heyecan duyacağız. Mattias Ekström ve Johan Kristoffersson’un İsveç için yarışacağını biliyoruz, gösterinin tadını çıkarmak için hayranlarla dolu eşsiz kış arenamızı görmeyi dört gözle bekliyoruz.” | 27 Ocak 2023 : 21.35

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top