Extrem’de Panda ve Kutup Ayısı geçilmiyor!

İstanbul Offroad Kulübü (İSOFF) tarafından Riva’da hafta sonu gerçekleştirilen Edip Yaşar Kurtoğlu Extrem Kupası‘nın 4’ncü ayak yarışında Panda üstünlüğünü perçinledi. Cumartesi günü ilk ayakta 4.30 dakikalık rekor zamanla parkuru tamamlayarak TR2 kategorisinde 1’ncilik kupasını kaldıran Fuat Bilgin-Kadir Alemdar ikilisi, PAnda adını verdikleri görkemli araçlarıyla bugün yapılan ikinci ayakta da aynı parkuru ters yönde ama bu kez 10.01 dakikada tamamlasalar da yine günün en iyi zamanına imzalarını atarak, iki günün sonunda 4’ncü yarışta TR2’de 1’nci oldular. Yarış sonunda ajans kamerasına görüşlerini açıklayan Fuat Bilgin, ilk günü rekorunu daha da iyileştirmeyi hedeflerken yaşadıkları şanssız mekanik problemler nedeniyle rekoru iyileştiremediklerini fakat her iki günde de en iyi TR2 ekibi olarak 4’ncü ayak yarışından 1’ncilik kupası ile ayrılmış olmalarından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. TR2’de 2’ncilik Detoro ile yarışan Kubilay Tüfekçi-Nihat Keskin‘in olurken, üçüncülük 13 saniye farkla diğer bir Detoro ile yarışan Tarık Gökbay-Osman Metin‘in oldu.

TR1 kategorisinde ise ilk gün 3.14 farkla zirveye çıkan Orkun Oku-Levent Ekren ikilisi, ikinci gün olan bugün 2’ncilikte kaldılar, ancak iki günün toplamında haftanın en iyi TR 1 ekibi olarak 4’ncü yarışın 1’ncilik kupası ile evlerine döndüler. Dün, bir etapta kapı cezası aldığı için 2’ncilikte kalan Adnan Ofluoğlu-Zafer Taştekin ikilisi, Kutup Ayısı adını verdikleri Toyota LC’leri ile bugünkü mücadelede parkurdan TR 1’in en iyi zamanını yapmalarına karşın, iki günün toplamında Oku-Erkmen’ın ardından 4’ncü yarışta TR1’in 2’ncilik kupalarının sahipleri oldular. TR1’de ilk gün ‘1’ salise farkla üçüncü olan baba-oğul Şencan Özkurt-Can Özkurt ikilisi bugünkü mücadelede zirveden beş dakika geride kalmalarına karşın iki günün sonunda 4’ncü yarışın TR 1 kategorisinde 3’ncülük kupalarını kaldırdılar. Kapalı ama yağışsız, rüzgarlı bir pazar gününde rekabetleri yerinde izlemek için Riva’daki parkurda yerlerini alan seyirciler hem güçlü araçların engebeler arasından başarıyla geçmelerini izlediler hem de birçok ekibin aynı parkur ve engellerde farklı nedenlerle yarış dışı kalmalarını gözlediler.

Bu yıl ilk kez ve Edip Yaşar Kurtoğlu adına düzenlenen Ekstrem Kupası’nın ilk dört ayağı Riva’daki mücadeleyle birlikte tamamlandı. Kupa, iki hafta sonra Bolu Offroad Kulübü (Boloff) tarafından Bolu’da düzenlenecek beşinci ve son ayak yarışı ile tamamlanarak kupada ilk sezonun podyumları belli olacak. İsoff Riva Extrem yarışı ile ilgili daha fazla haber, fotoğraflar ve sporcu yorumları için baja.com.tr adresini takip edebilirsiniz. Edip Yaşar Kurtoğlu Extrem Kupası‘nın 2-3-4’ncü ayak yarışları daha detaylı ve renkli fotoğrafları ile Ralli Dünyası Dergisi‘nin bu hafta sonunda yayınlanacak yeni sayısında bulabilirsiniz. Efsane dergiye şimdiden abone olmak ve bilgi almak için burayı tıklayabilirsiniz. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, İstanbul | | 11 Aralık 2022 : 19.00 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top