Ralli Dünyası 250. sayı çıktı

Otomobil sporları konusunda ülkemizin en eski, özgün içeriği ve periyodu ile tek basılı dergisi Ralli Dünyası’nın 250’nci sayısı yayınlandı. Derginin 260 sayfa ve koleksiyon sayısı olarak yayınlanan bu sayısında 26’sı şampiyon tam kırk sporcu veya yönetici ile yapılan röportajların yanı sıra on farklı yazarın makaleleri derginin 250’nci sayısını benzersiz kılıyor. Türk otomobil sporlarında kendi dönemlerinde derin izler bırakan ve kariyerlerinde birden fazla kez Türkiye Şampiyonlukları bulunan efsane sporcuların yanı sıra spora yön veren başkanları da derginin bu özel sayısının konukları arasında yer aldılar.

70 ve 80’li yılların efsane takımı Tofaş Ralli Takımı’nın kurucusu Ali Sipahi ile birlikte Dünya Kupası rallisine katılan mekaniker ve mühendis şampiyon rallici Azmi Avcıoğlu, çok kimsenin bilmediği o yılları anılarıyla birlikte ilk kez Ralli Dünyası’na anlatırken, aynı dönemlerin diğer bir ismi Şükrü Okçu’nun sportif kariyerine noktalamasının perde arkasını dergi okurları için araladı. Sporun altın çağı olarak tanımlanan 80-90’lı yıllarda parkurların en başarılı isimleri ve şampiyonları olan efsane ralliciler İskender Atakan, Ali Bacıoğlu, Emre Yerlici, Ali Karacan, Serdar Bostancı, Halid Avdagiç, İbrahim Okyay, Ercan Kazaz, Kemal Gamgam, Taner Şengezener, Mahir Bayındır, Erkan Birinci ile yakın zamanın şampiyon isimleri Engin Kap, Adnan Ofluoğlu, Mert Becce, son yıllarda tırmanma şampiyonluklarını seriye bağlayan Cem Emin Yalın ve son Avrupa Ralli Şampiyonumuz Mustafa Çakal, kariyerler ve başarılarını bir kez daha ve dergi için yaşayarak anlattılar.

Federasyonun kurucu başkanı Oyman Atabay ile en uzun dönem görev yapan Mümtaz Tahincioğlu ile İstanbul’un iki güzide kulübünün başkanları Hilmi Orbay (İsok) ve Kubilay Tüfekçi (İsoff) 250’nci sayının üst düzey yöneticileri olarak spordaki gelişmelerini özetlerken, Mümtaz başkan, 2,5 yıllık başkanlığı sürecinde yaşananları ilk kez bu kadar net ifadelerle ve ilk ağızdan dile getirdi. Günaydın Türkiye Rallisi’nin mimarı Berkan Kılıç da ilk kez bir dergiye verdiği röportajda uluslararası arenadaki göz ağrımız olan rallinin kuruluşundan bilinmeyenlerine kadar tüm ayrıntıları seslendirdi. Tofaş ve Doğuş’un ses getiren başarılı pist kupalarındaki başarılarını son yıllarda başarılı programı ile ekranlarda sürdürmekte olan Saffet Üçüncü ve yine ekranlarda 1000’nci programını yayınlamasıyla öne çıkan başarılı programcı Murat Öztürk’ün dergi ile yaptıkları keyifli sohbetler derginin 250’nci sayısını daha bir renk kattı.

Otomobil ve sporlarının etkileyici ve belirleyici dergisi Ralli Dünyası kırk yılı aşkın yayıncılık yaşamının büyük kısmında yaygın gazete ve dergi dağıtım şirketleri vasıtası ile yurt genelinde geniş kitlelere ulaşırken, dağıtım şirketlerinin şartları zorlaştırması sonucu yaygın dağıtımdan çekilmek zorunda kaldıktan sonra sadece abonelerine ulusal kargo şirketleri ile ulaştırılmaya başlandı. İstanbul içinde şirket içi yapılanma ile 24-48 saat içinde adreslerine ulaştırılan Ralli Dünyası Dergisi’ne siz de hemen şimdi abone olarak, eşsiz koleksiyon sayısı 250’den itibaren derginin tutkulu takipçileri arasında yerinizi alabilirsiniz. Detay bilgiyi www.ralliajansi.org/rallidunyasi adresinden edinebileceğiniz gibi, 0533 4918945 numaralı whatsapp hattımızdan da talepte bulunabilirisiniz. | 12 Temmuz 2022 : 15.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top