ewrc.com da pes etti

WRC, ERC, Historik ve ulusal yüzlerce rallinin 16 yıldır datalarını güncelleyerek barındıran dünyanın web sitesi ewrc-results güncellemeyi durdurdu. Portalın kurucusu Thomas Wanka imzası ile yayınlanan veda yazısında kapatma kararının geçici olmasını umuluyor. Wanka, “16 yıl boyunca, bu proje inanılmaz miktarda ralli verisi topladı. Tüm yeni verilere mümkün olan en kısa sürede sahip olmanız için hafta sonları da dahil olmak üzere her gün en az 20 kişi üzerinde çalıştı. Yalnızca geçen yıl, 350.000 giriş ve 7.000 ralli etkinliği daha ekledik. Bu da günde 1.000 giriş demek… Veritabanımızda yaklaşık 10 milyon sahne zamanı var.”

Wanka, projenin geleceğini ve daha da geliştirilmesini sağlayacak büyük bir ortak veya sponsor bulamadıklarını “biz işadamları değiliz, bizler sadece ralli hayatı olan ve onu popülerleştirmek için her şeyi yapan ralli hayranlarıyız. Uzun süre ortak bulmaya çalıştık ama başarılı olamadık” diyerek özetledi. Resmi makamların kendilerini takdir ettiğini ancak desteklemek için hiçbir neden görmediklerini savunan Wanka, son 3 yılda, bir kitle fonlaması kampanyası sırasında destek aldıklarını ancak bu finansman yöntemi tekrar edilemeyeceğini belirterek, “bir yandan yeterli değil, diğer yandan tamamen farklı biri tarafından desteklenmesi gereken bir projeye hepinizin katkıda bulunmanız mümkün değil” dedi.

ewrc-results.com geçen yıl 4 milyon tekil ziyaretçi ve 145 milyon sayfa görüntülendi. Yine de bu rakamların ve çalışmaların, rallileri de seven ve her şeyi sadece para için yapmayan güçlü bir ortak için ilginç olması gerektiğine inandıklarını ifade eden Wanka, sözlerini “arka plan çalışmalarımız devam ediyor ve en kısa sürede bir çözüm bulunacağına inanıyoruz. Hala gerçek bir ortaklık arıyoruz, sayfamızda derin bir istatistik ve görünür reklam yerleri için erişim sağlayabiliriz. Aksi takdirde tüm proje bitme tehlikesiyle karşı karşıya, ne yazık ki illüzyonlarını yitirmiş ateşli insanlar olmadan devam etmesi mümkün değil. Bu çözüm için bir kez daha özür dileriz, ancak bu duruma dikkat çekmek için başka bir yol görmüyoruz” diye sonlandırdı. | 22 Şubat 2022 : 15.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top