Yaz arası sonrası beklenmedik sıralama

Yaklaşık 1 ay süren Formula 1 yaz arası sonrası 2021 sezonu 12’nci yarışı olan Belçika GP’nin bugün sıralama turları gerçekleştirildi. Yoğun yağmur altında gerçekleştirilen turlar sonrası Red Bull pilotu Max Verstappen pole pozisyonunu elde etti. Sıralama turlarının en şaşırtıcı sonucu ise pilotlar sıralamasında 16’ıncı sırada bulunan Williams pilotu George Russell’ın sıralama turlarını 2’nci sırada bitirmesi oldu. İlk iki seansı lider tamamlayan McLaren pilotu Lando Norris ise son seanstaki yoğun yağmurda kontrolünü kaybederek bariyerlere çarptı ve aracı hurdaya döndü. Ferrari’ler ise ilk 10’a giremedi. Sıralama turlarının detayları yazının devamında bulabilirsiniz.

Yoğun yağmur şartlarına rağmen sezonun takımlar sıralamasında 8’inci sırada bulunan Williams takımı sıralama turlarına inanılmaz başladı ve ilk seansın büyük çoğunluğunda George Russell önderliğinde liderlerdi. Yağmur lastiği tercih eden tek takım olmalarına rağmen Williams ekibinin en iyi dereceleri elde etmelerinin ardından tüm takımlar yoğun yağmur lastiğine geçmeye başladı ve son 5 dakika içerisine girince rekabet arttı. Lando Norris ilk seansı 1:58.301 ile lider tamamlarken, 0.416 saniye gerisinde Max Verstappen 2’nci, Lewis Hamilton 3’üncü, Sergio Perez 4’üncü ve George Russell 5’inci sırada bitirdi. İlk elenen isimler ise sırasıyla Antonio Giovinazzi, Yuki Tsunoda, Mick Schumacher, Kimi Raikkonen ve Nikita Mazepin oldu.

İkinci seansın tamamında takımlar yoğun yağmur lastiği kullandı. Seansın neredeyse tamamını lider götüren Lando Norris, 1:56.025 ile bu seansı da zirvede tamamladı. 0.204 saniye gerisinde Lewis Hamilton 2’nci olurken, Valtteri Bottas 3’üncü, Pierre Gasly 4’üncü ve Max Verstappen 5’inci tamamladı. Ferrari’nin iki pilotu da bu seansta elendi. Elenen bir diğer isimler ise Nicholas Latifi, Fernando Alonso ve Lance Stroll oldu. Seansın sonunda pilotların en iyi zaman turları arasında sadece 2 saniyeydi.

Üçüncü seansta yağmur iyice şiddettini arttırdı. Gecikmeli başlayan son seans, başladıktan sadece birkaç dakika sonra Lando Norris’in kazasıyla durduruldu. İlk iki seansı lider tamamlayan McLaren pilotu, yoğun yağmurda kontrolünü kaybederek bariyerlere çarptı ve aracı hurdaya döndü. Durumunun iyi olduğu bildirilen Norris, çok iyi başladığı Belçika GP sıralama turlarını şanssız bitirdi. Kırmızı bayraktan yaklaşık 40 dakika sonra kaldığı yerden devam edilen seansta son 2 dakikaya kadar Lewis Hamilton lider giderken, Williams pilotu George Russell 2:00.086 ile son turunda liderliği ele geçirdi. Ancak Max Verstappen son turda 0.321 saniye daha hızlı bitirerek Belçika GP’de pole pozisyonunu elde etmeyi başardı. George Russell’ın arkasında Lewis Hamilton 3’üncü, Daniel Ricciardo 4’üncü ve Sebastian Vettel 5’inci sırada seansı tamamladı.

28 Ağustos 2021 | Sinem Hoşgör | 22:40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top