TGR yakın takipte

Üç Toyota Gazoo Racing (TGR) WRC ekibi Belçika Ypres Rallisi’nin son gününe girerken podyum için son derece yakın bir savaşta sadece 4,3 saniye ile ayrıldı ve Elfyn Evans, takım arkadaşları Sebastien Ogier ve Kalle Rovanpera’nın hemen önünde üçüncü sırada yer aldı. Cuma günü takım ve sürücüleri için yepyeni bir rallide öğrenmeyle geçen bir günün ardından, Cumartesi günü sekiz etapta performansta ileriye doğru güçlü bir adım atıldı. Evans, 25.86 kilometre ile rallinin en uzunu olan Hollebeke’nin sabahki açılış etabında üçüncülüğe yükseldi ve daha sonra SS11’de en hızlı zamanı belirledi. Öğleden sonra, Ogier hem SS13 hem de SS15’te etap galibiyetleri kaydetti. Günün son etabında kendi etap galibiyetine çok yaklaşan Rovanpera, en hızlı ikinci zamanı kaydeden ve günü Ogier’e sadece bir saniye geride bırakarak Evans’ın 3,3 saniye gerisinde tamamladı. Takamoto Katsuta SS10’da kaza yaparak erken veda etti. Hem kendisi hem de yardımcı pilot Keaton Williams yara almadan kurtuldu.

Takım direktörü Jari-Matti Latvala, gün sonunda yaptığı açıklamada “Bugün sürücülerimiz arasında inanılmaz yakınlık oldu. Gerçekten güzel olan şey, bu kadar tutarlı bir performans göstermeleri ve hızlarının bu kadar yakından eşleştiğini görmekten gerçekten memnunum. Sürücüler iyi bir iş çıkardı ve dünden beri attığımız performans adımından memnunum. Son güne girerken zafer için savaşabilseydik elbette en iyisi olurdu. Ama yine de, Power Stage’deki her iki şampiyona için de ekstra puanlar olduğu için yarın (Pazar) önemli ve bunu dört gözle bekliyorum. Etaplar herkes için yeni ve muhtemelen biraz daha temiz olacak. Umarım yarın güzel puanlar alırız” dedi. Takımın şampiyon ve lider pilotu Fransız rallici Sébastien Ogier da gün sonunda yaptığı değerlendirmede, “Bugün benim için ilk gün ile biraz aynı trenddi. Etapların ilk geçişinde tutuş çok düşük, ancak şaşırtıcı bir şekilde ikinci geçişte çok daha yüksek. O zaman virajlarda çok daha fazla hız taşıyabilir ve keyfini çıkarabilirim. İlk geçişte bu kadar çok kaybetmemiz üzücü ama en azından hala mücadeledeyiz. 4.3 saniye o kadar fazla değil, bu yüzden yarın iyi sürmeye çalışmalı ve nereye varacağımızı görmeliyiz” dedi.

Elfyn Evans ise “Bu sabah düne göre biraz daha iyiydi ve her şey yolunda gidiyordu ama o zamandan beri biraz inişli çıkışlı oldu. Genel olarak dünden ileriye doğru bazı adımlar attığımızı söyleyebilirim. Daha kısa etaplarda biraz zaman kaybettik ve bu ideal değil ama yarın için sıkı bir mücadelemiz var demek. Her şeyimizi vermek için sabırsızlanıyorum. Her iki etapta da pek çok şeyin olduğu gerçek bir karakter karışımı var, bu yüzden her yerde çalışacak bir araba kurulumuna ihtiyacımız var” diye konuştu. Genç rallici Kalle Rovanpera “Bugün gerçekten çok güzeldi. Sanırım bazı yerlerde yol üzerinde çok fazla gevşek çakıl bulunan kesiklerden dolayı bazı yerlerde biraz daha kirliydi ve bu hala hakkında daha fazla şey öğrenmem gereken bir alan çünkü son etapta olduğu gibi temiz olduğunda, gerçekten iyi bir tempo. Tecrübe eksikliğimiz ile takım arkadaşlarımızla eşleşebildiğimiz için gerçekten mutluyum ve aramızda gerçekten sıkı bir ilişki var. Yarın ilginç olacak çünkü etaplar farklı bir tarz ve Spa’da pistte sürmek güzel olacak” dedi. Pazar günü (bugün) ralli, Belçika’nın doğusuna ve ikonik Spa-Francorchamps yarış pistine yaklaşık 300 kilometre ilerleyecek. Her ikisi de halka açık yolları yarış pistinin bölümleriyle birleştiren bir çift etap iki kez koşulacak. | 15 Ağustos 2021 : 08.40

Ypres Rallisi 2. Gün Genel Klasman (Cumartesi)
1 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Coupe WRC) 2h06m18.8s
2 Craig Breen/Paul Nagle (Hyundai i20 Coupe WRC) +10.1s
3 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota Yaris WRC) +42.4s
4 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC) +45.7s
5 Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) +46.7s
6 Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) +3m55.2s
7 Sébastien Bedoret/François Gilbert (Škoda Fabia Rally2 evo) +10m39.9s
8 Yohan Rossel/Alexandre Coria (Citroën C3 Rally2) +10m40.8s
9 Pieter J.Michiel Cracco/J.Vermeulen (Škoda Fabia Rally2 evo) +11m03,2s
10 Vincent Verschueren/Filip Küvet (Volkswagen Polo GTI R5) +11m34.8s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top