ERC’de rekabet çok yüksek

Uluslararası düzeyde tecrübesini geliştirmek için ERC’ye katılan 21 yaşındaki Çek sporcu Dominik Stritesky, ACA Skoda Vancik Motorsport tarafından hazırlanan bir Skoda Fabia R5 ile Çek şampiyonasının yanı sıra üç ralli ile ERC programına başlıyor. Roma Capitale Rallisi ile programına başlayacak olan Stritesky, ERC’nin 27-29 Ağustos tarihleri ​​arasındaki ev turu Barum Çek Rallisi Zlín ve 22-24 Ekim tarihlerinde yapılması planlanan Macaristan Rallisi’ne de katılacak.

Kopilotu Jiri Hovorka ile birlikte yarışacak olan Stritesky, “Roma’da başladığım için çok mutluyum. Sezon başında ERC’ye bu kadar erken başlamayı planlamamıştık, ancak işler çok çabuk gelişti ve bazı iyi sonuçların ardından Roma’da yarışmaya karar verdik. Bu benim ilk ERC yarışım ve ayrıca Çek Cumhuriyeti dışındaki üçüncü yarışım. Elimden geldiğince zorlamaya çalışacağım, ancak Rally2 aracıyla daha fazla deneyim kazanmak ve hızımızı artırmak istiyoruz” dedi.

Stritesky, ERC’deki ilk çıkışını, Skoda Motorsport’a katılmak üzere seçildiğinde Rally2’de beşinci kez yarışan Çek şampiyonasına dahil Bohemya Rallisi’nde genelde ikinci bitirdi. Stritesky, “Bizim için büyük bir şanstı. Çok kilometre yaptık ve bu bizi bir seviye yukarı itti. Ancak, ERC’deki rekabet seviyesi çok yüksek. Dünya Ralli Şampiyonası tecrübesine sahip birçok hızlı sürücü var. Bizim zamanımızı onlarınkinin yanında görmek güzel olacak” diye konuştu. Stritesky, Rally di Roma Capitale hazırlıklarını bir günlük testle tamamlayacak. | ERC Media, 21 Temmuz 2021 : 10.30

Kimdir? | Bir süre kartingde yarışan Stritesky 2018’de ralliye geçti ve bir sonraki sezon Çek Opel Adam Kupası şampiyonluğunu elde etti. Performansını 2020’de Peugeot 208 R2’de sergiledi, ancak COVID-19 kısıtlamaları nedeniyle planladığı takviminin üstesinden gelemedi. Kısıtlı deneyimine rağmen, Stritesky bu sezon Rally2 seviyesine mezun oldu ve Çek şampiyonasında daha eski bir spesifikasyon olan Skoda Fabia R5 ile Bohemia Rallisi’nde podyum yaptı. ERC programı Roman Kresta’nın Skoda Motorsport’taki eski baş mekaniği Jaroslav Vancik tarafından yönetilen ekip olan ACA Skoda Vancik Motorsport tarafından hazırlanıyor.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top