Gemlik tırmanma yapıldı

Emin Cem Yalın

Türkiye Tırmanma Yarışları’nın ikinci ayağı Gemlik Şahintepe mevkiinde gerçekleşti. Gemlik Belediyesi ve Bursa Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen efsane yarışları binlerce yarış sever takip etti. Yarışın başlangıç seremonisi ise Gemlik İskele Meydanı’nda gerçekleşti. Programa Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve çok sayıda Gemlikli katıldı. Sonuncusu 2019 yılı Temmuz ayında gerçekleşen Tırmanma Yarışları, bir kez daha Gemlik’te heyecan fırtınasına sebep olurken, Şahintepe parkurunda bu yıl 4 farklı kategoride 34 sürücü mücadele etti. Kumla Jandarma Karakolu önünden başlayan ve 7 kilometre uzunluğundaki parkurda 3 çıkış koşuldu. K1’de 6, K2’de 6, K3’te 14 ve K4’te de 8 olmak üzere toplam 34 sporcu mücadele etti. Yarışçılar, Marmara’nın en gözde tatil beldelerinin başında gelen Küçük Kumla sahili boyunca seramonik geçiş yaptılar. Araçlar, üç kilometrelik Kumla sahili boyunca güvenlik önlemleri eşliğinde tatilcileri selamladılar. Antrenman turları cumartesi günü 14-18 arasında tamamlanırken yarışlar Pazar günü 12-18 arasında gerçekleşti. Tırmanma Yarışları’na Gemlik’te bir kez daha ev sahipliği yapmanın mutluluğun yaşadıklarını söyleyen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, efsane yarışlar hakkında şöyle konuştu: “Tırmanma yarışları 2003 yılından sonra uzun süre yapılmadı. En son 2019 yılında Şahintepe’de gerçekleştirdiğimiz yarışları yaklaşık 15 bin yarışsever takip etmişti. Pandemi nedeniyle ara verdiğimiz yarışlar bu yıl da hemşerilerimizin yoğun ilgisiyle karşılandı. Gemlikli yarışçılarımızın da katıldığı mücadelede Gemlik İskele Meydanı ve Kumla’da gerçekleştirdiğimiz programlarda yarış keyfini ilçemizin çeşitli noktalarına da taşıdık. Gemlik Belediyesi olarak altyapı çalışmalarımız kadar sportif ve kültürel etkinliklerimizi de sürdüreceğiz.”

Dört ayrı kategoride 34 sporcunun mücadele ettiği organizasyon Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve Tosfed Başkanı Eren Üçlertoprağı’nın da katıldıkları start seremonisi lie başladı. Kalabalık bir seyirci kitlesi tarafından ilgi ve heyecanla takip edilen yarış sonunda dereceye giren sporcular ödüllerini Kumla İskelesi’nde düzenlenen törenle aldı. 7.20 km. uzunluğundaki parkurda 3 çıkış üzerinden koşulan yarışta, Kategori 1’de Bursalı sporcu Taner Oruç Citroen Saxo VTS ile birinciliği elde ederken, ikinciliği Peugeot 106 GTI ile Orçun Kuşçu ve üçüncülüğü de Citroen Saxo VTS ile genç sporcu Berat Berke Yavuz kazandı. Kategori 2’de Ford Fiesta R2 ile bir diğer Bursalı sporcu Burak Başlık zafere ulaşırken, aynı zamanda da 04:22.08 ile en iyi zamanın sahibi oldu.

Fiat Palio ile kadın pilot Sevcan Sağıroğlu bu kategoride ikincilik kürsüsüne çıkarken, Hakan Yuva, Süleyman Yanar ve Serdar Canbek finişe ulaşamayan isimler oldular. Kategori 3’te iki yıl aradan sonra parkurlara dönen İzmirli Murat Soyçopur Renault Clio R3 ile en hızlı isim olurken, Ford Fiesta ST ile Burak Akın ikinci ve Renault Sport Clio ile Bahadır Sevinç de üçüncü olarak podyum yaptılar. Bu kategorinin iddalı isimleri Refik Bozkurt cumartesi antrenmanlarda yoldan çıkarak, İsmet Toktaş ve Nizamettin Kaynak ise ilk çıkışta mekanik arıza nedeniyle yarışa erken veda etmek zorunda kaldı. Kategori 4’de Cem Yalın Mitsubishi Lancer EVO IX ile ilk sırayı elde ederken, yine Mitsubishi Lancer EVO IX ile Ayhan Germirli ikinciliği ve Erol Akbaş da üçüncülüğü kazandılar. Yarışın takımlar birincisi ise 5 sporcuyla mücadele eden GP Garage oldu.

Mahalli klasmanda ise Kategori 1’de Yunus Emre Bol birinci, Ümit Bayram ikinci, Kategori 2’de Sevcan Sağıroğlu birinci olarak podyumu paylaşan sporcular oldular. Kategori 3’te Mehmet Gökseven birincilik kupasını kaldırırken, Faruk Güzelçalışkan ikinci ve Burak Akın üçüncü ve Kategori 4’de Erol Akbaş birinci, Erhan Akbaş ikinci ve Uğur Bulut da üçüncü sırada yer aldılar. AVIS 2021 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın üçüncü yarışı, 31 Temmuz – 1 Ağustos tarihlerinde İstanbul Otomobil Sporlar Kulübü (İSOK) tarafından Şile’de Darlık parkurunda organize edilecek. | Ajanslar 19 Temmuz 2021 – 13:45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top