Formula Bodrum

Sıkıcı bir toplantı ortamında gözüm kaçamak kaçamak önümde açık olan telefon ekranında… Öylesine bakınıyordum çok da dalmadan. ARB Başkanı Murat Güray’ın paylaşımına takıldım bir an. Facebook gönderisinde Ne dediysek o, F1 Türkiye’de, WRC de gelecek inşallah… Mahallisi bile 90 araç olan bir ülkeye bu yarışır…” yazıyordu. İlk başta geçtiğimiz seneki paylaşımı sandım, fakat geçtiğimiz sene, değil doksan kayıt on kayıtlı ralli yapmaya bile tenezzül edilmemişti. Tarihine baktım bir önceki akşam paylaşılmıştı gönderi. Haber sitelerine baktığımda hemen hemen ulusal birçok kaynakta haber olmuştu Formula 1’in Kanada GP’si yerine Haziran’da ülkemizde organize edileceği bilgisi.

Öyle ki haber bir önceki gün yabancı kaynaklardan paylaşılmış, bugün de bizim ulusal basınımıza konu olmuştu. FIA’nın web sitesine girdim, haber orda da en önden verilmişti. Özetle Kanada’da ki devam eden seyahat kısıtlaması nedeniyle yarışın geçtiğimiz sene muhteşem bir organizasyona ev sahipliği yapan Türkiye’de yapılmak üzere tekrar Türkiye GP’sinin takvime alındığı bilgisi paylaşılmıştı. Hatta açıklamaya Formula 1 Başkanı ve CEO’su Stefano Domenicali’nin bu durumdan dolayı duyduğu heyecandan da bahsediliyordu.

Sonra kaynağı doğru adresten almak amacıyla Tosfed resmi web sayfasına baktım. Bir haber yoktu. Diğer sosyal medya hesaplarına bakınca daha da çok şaşırdım. Gözetmeninden sporcusuna hemen herkes bir gönderi paylaşmıştı bu güzel haberle ilgili ama ne federasyonun İnstagram ne de Twitter hesabında bir hareket vardı. Olaydan FIA haberdar, Ceo haberdar, dünya haberdar, Türkiye haberdar fakat, Tosfed haberdar değil gibi.

Eskiden Facebook’da dürtmek diye bir tabir vardı butona basıp dürtüyordunuz. Yani yapan bunu neden yapmış diye düşünmedim değil, ama sanırım tam da bu gibi durumlar için yapmış. Biri şu butona bassın da federasyonu dürtsün.

Tabi şaka bir yana, Bodrum Rallisi’ni haftalar önce haber yapan Tosfed böylesine büyük ve önemli bir haberi sanıyorum ki haber değeri açısından yeterli görmedi, ki haber yapmadı. Yoksa herhalde atlamazdı.

Diğer taraftan benden organizatöre küçük bir tavsiye. Yarışın adını Formula Bodrum koyun sonrasına siz bile inanamayacaksınız, çıkacak haber sayısına, esecek rüzgara.

*****

Nihat Hatipoğlu’na sorularım..

Malum Ramazan ayının ortasındayız.

Her ne kadar son iki yıldır pandeminin gölgesinde renksiz, keyifsiz, tatsız, tuzsuz bir Ramazan geçiriyor olsak da, televizyon kanallarındaki hocalarımız sayesinde Ramazanın Ramazan olduğunu hatırlıyoruz.

Bu vesile ile son yılların favori hocası Nihat Hatipoğlu’na, ben de, sporumuzla uzaktan yakından ilgisi olmasa da birkaç soru sormak istiyorum.

Hocam…

Şimdi diyelim ki benim bir arkadaşım var, evinde yarış düzenliyor.

Ama ben çıkıyorum, yarışı kendim yapmışım gibi konuşuyorum.

Tamam ayıp olur ama, günah da olur mu?

Bir de gidiyorum, arkadaşımdan aslında görev gereği yapmam gerekenler için para istiyorum.

O para caiz midir?

Peki sonra da bütün olumsuzlukları ona yıkıp kendimi kahraman ilan ediyorum.

Pandemi de kahramanlar kısıtlamadan muaf mı?

Son olarak, hani olmaz da,

Bedelini aldığım işin haberini yapmam gereken yerde de yaptırmıyorum.

Valla hocam ne yalan söyleyeyim,

Görüntüde işi sahiplensem de gerçekte çok da istemiyorum.

Dinimizde samimiyetsizliğin bir karşılığı var mı?

*****

Kupa Buğra’ya çok yakıştı

Eskişehir Rallisi beklediğimin üstünde kazaya konu oldu. Bazı pilotlar etapların fazla hızlı olduğunu söyledi. Bazıları hava şartlarına dem vurdu. Gitmesem de bana göre yine ortalamanın üstünde güzel bir yarış organize edildi. Kayıt sayısı açısında da son yılların Bodrum rekorunu kısa sürede egale etti.

Beni ise en çok genel klasman birincisi de olan Buğra Banaz’ın başarısı mutlu etti. Buğra artık bayisi de olduğu Skoda ile, kendi şehrinde birinci oldu. Kupa’da otomobili de Buğra’ya çok yakıştı. İnşallah sezon böyle devam eder de 2021 şampiyonu olarak adını tarihe yazdırır Buğra.

*****

Özlem’i takla durduramadı

Bu arada bir diğer konuşulan konu da Özlem’in takla atmasına rağmen, hiçbir şey olmamış gibi yarışı bitirip kupa alması idi. Ben herkes kadar şaşırmadım, çünkü Özlem’in hikâyesinde kırılma noktalarından biri de Hitit Rallisi’nde attığı takladır. Devamını hep birlikte izliyoruz zaten podyumdan.

30 Nisan 2021 : 11.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top