Adamına göre federasyon

Anok’da daha yeni başkan seçilmiştim. İşimi gücümü bir kenara bırakmış ve tüm vaktimi neler yapmam gerektiğine ayırıyordum. İlk yarışım Nisan ayında bir mahalli klasik otomobil rallisi olacaktı. Böylelikle hem ben camiaya ve sisteme ısınacak hem de bölgede yeniden harekete geçirmek istediğim bütün branşlardan otomobil sporları tutkunları ile tanışma fırsatım olacaktı.

İlk zamanlarda federasyon yetkilileri ile dışlanmış bir kulübün başkanı edasıyla iletişime geçiyordum. Bu durum da tamamen politikti ama o kadarını her zaman anlayabiliyorum. Sadece başkan Serkan Yazıcı bana ön yargısız yaklaşıyordu. Gerisi için muhalif kulübün yeni başkanı idim.

Ek kuralları göndermem gereken asgari süreyi birkaç gün geçip geçemeyeceğimi bugünde sportif direktör olan Murat Kaya’ya telefonda sordum. Malum yeni başlamıştım ve her şeyi anlamaya, öğrenmeye ve hayata geçirmeye çalışıyordum.

Murat Kaya “olur sorun değil zaten mahalli yarış hazırladığında gönderirsin” demişse de üç günlük gecikme nedeniyle yarışa bir türlü onay alamadım. Aynı hafta sonu hem Nevşehir’de mahalli hem de İstanbul’da ulusal klasik ralli vardı.

Ama iki mahalliden önce benimki açıklanmıştı. Murat abi kuralları geç gönderdiğim için bana yarışa 2 gün kala Cuma günü öğlen onay yazımı gönderdi. Bütün izinleri sadece üç saatte almak zorunda kaldım. Her ne kadar başta konuşmuş olsam da Murat abi bana kuralları öğretmişti.

Benim için Murat Kaya o günden beri dostluğu ayrı işe olan ciddiyeti ayrı biri olarak kaldı hep. Daha sonra yapılan organizasyonlarda ben prosedürü yazılı ve zamanında yapmaya gayret gösterdim Murat abinin işine ve kurallara gösterdiği titizliğe paralel olarak tabi.

Aradan beş sene geçmiş. Belki ben başkanlığı bırakmışım ama genel olarak ne kurallar değişmiş ne de Murat Kaya. Kendisi sporun direktörlüğünü yapmaya devam ediyor.

Bu ay Bodrum Rallisi var. Her türlü zorluğa rağmen eğlenceli ve zamana damga vuracak bir yarış olacağına eminim. Neye göre, organizatöre ve yarışın üst düzey görevlilerine göre. Bu kadar tecrübeli isimden de yavan bir yarış çıkacaksa bıraksınlar bu işleri.

Şimdi gelelim federasyonumuzun adamına göre olan tarafına.

“Seyirci özel etapları hariç olmak şartıyla, hiçbir özel etap veya özel etap parçası, iki defadan fazla geçilemez.”

Burada yarışın asıl yarış kısmı olan özel etap uzunlukları olması gerekenin çok altında. Ayrıca herhalde iki etap üç geçiş şeklinde yapmamışlardır yarışı. Yoksa biri çıkar ve bu yarış sırf para kazanmak için yapılmış der, özel etap sayısının az ve kilometrelerin kısa olması organizatörün cebinden çıkacak olan bütçeyi oldukça düşürmekte der…

Yarışı yapan kazanacaksa kazanır, ona lafımız yok da, kuralları esneten ne kazanacak bir anlayalım, diye konuşabilir.

Son olarak benim tanıdığım Murat Kaya bu yarışın ek kurallarına asla izin vermez. Bütün kulüplere aynı ölçüde yakın olan az sayıdaki insandan birisi kendisi.

Bunu ona nasıl kabul ettirdiler anlamıyorum.

2 Nisan 2021 : 10.20

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top