Meksika’da ilk gün

Meksika Rallisi dün akşam yapılan seramonik startla başladı ve ardından Guanajuato sokakları ile tünellerinde geçen seyirci özel  etabının iki kez geçilmesi ile devam edildi. Meksika’da ilk günün lideri Thierry Neuville olurken, şampiyona lideri Elfyn Evans, ilk günü 2’nci sırada tamamladı, takım arkadaşları  Sébastien Ogier 6’ncı, Kalle Rovanpera ise 8’nciliğe yerleştiler. 1.12 km’lik Guanajuato seyirci etabı bu yılki ilk gün iki kez yapıldı.

TGRT (Toyota Gazoo Racing Team) sportif direktörü Kaj Lindström, “bu gece ilk iki etapta tüm arabaların Cuma günkkü (bugün) gerçek mücadeleye sorunsuz hazır göründü. Shakedown  da bizim için iyi geçmişti. Pilotlarımız araba ve kurulumlarından yana mutluydu. Elfyn’in Cuma günü parkurda ilk otomobil olması yeni bir durum olacak, bu yüzden shakedown’da iyi zamanlar ayarlayabilmesi iyi oldu” derken, son şampiyon Sébastien Ogier, “bu rallinin başlaması için Guanajuato’da atmosferi görmek her zaman özel bir durum. Sabahki hislerim şu anda dünyadaki tüm durumla o kadar iyi değildi, ama şimdi bunu aklımdan çıkarmalı ve ralliye odaklanmalıyım. Araba iyi hissettiriyor ve bazı iyi hislerimiz var, bu yüzden iyi olmalı” diye konuştu.

Meksika’ya şampiyona lideri olarak gelen İngiliz rallici Elfyn Evans, ilk günü sonunda görüşlerini dile getirirken, “Bu rallide atmosfer her zaman inanılmaz. Buradaki gibi bir kalabalık başka bir yerde yok. Belki de seramoniden tam anlamıyla keyif alamıyoruz çünkü doğrudan iki etaba konsantre olmamız gerekiyor, ama yine de harika bir deneyim. Her iki etapta da en hızlı ikinci olan benim ve bu iyi bir başlangıç oldu. Shakedown’da da ilk geçişte iyi bir his vardı. Araba oldukça iyi hissettirdi, bu yüzden genel olarak mutluyum. Bu çok uzun ve zor bir olay, bu yüzden elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmalıyız ve sorunlardan uzak durmaya çalışmalıyız” dedi.

Takımın en genç pilotu Kalle Rovanpera da, “Meksika’da başlamak için her zaman özel ve tüneller zor bir etap. İkinci geçiş daha iyiydi. Shakedown’da araba gerçekten iyi hissettirdi ve ralli öncesi testimizden sonra kurulum gerçekten iyiydi. Duygu güzeldi ve toprak üzerine geri dönmek güzel. Bu arabada toprak konusunda çok fazla deneyimim yok, ama benim için iyi bir yüzey ve his her zaman daha iyi olacak. Benim için bu hafta sonu birçok zorluk olacak, ancak odak noktam aşamalar gerçekten teknik olduğundan hatasız sürmek” diye konuştu. | Kaynak; TGRT media, 13 Mart 2020  10.10

1.Gün Genel Klasman
1 Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) 1 dk56.6s
2 Elfyn Evans / Scott Martin (Toyota Yaris WRC) + 1.1s
3 Ott Çay / Martin Järveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) + 1.9s
4 Teemu Suninen / Jarmo Lehtinen (Ford Fiesta WRC) + 2.0s
5 Dani Sordo / Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) + 2.3s
6 Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) + 2,5s
7 Gus Greensmith / Elliott Edmondson (Ford Fiesta WRC) + 4.0s
8 Kalle Rovanperä / Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC) + 4.0’ler
9 Esapekka Lappi / Janne Ferm (Ford Fiesta WRC) + 4.6s
10 Oliver Solberg / Aaron Johnston (Volkswagen Polo R5) + 6.4s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top