Baja Troia Turkey için geri sayım..

 

East European Tout Terrain serisinin 5’nci ayağı olan Baja Troia Turkey, 4-7 Ekim tarihleri arasında Çanakkale’de yapılacak. 4×4 araçlar, buggy’ler, ATV ve UTV’ler ve motosikletler bu zorlu yarışta hem zorlu off-road etaplarını hem de yüksek hızlı performans etaplarını kat edecekler. Yarışın etapları geçen seneki yarışla aynı bölgede, değişik parkurlar halinde planlandı. Seremonik start Çanakkale merkezinde Truva atının önünden verilecek. Prolog Etabı ve özel seyirci etapları Çanakkale Kipa yanında hazırlanan özel parkurda, özel etaplar ise orman ve köy yollarında koşulacak.

Yarışın arazi etapları merkezden yaklaşık 30 km mesafede ve her bir etabın ortalama uzunluğu 100 km, toplam etap uzunluğu ise 822,72 km. 4 günlük yarış, perşembe akşamı koşulacak 7 km uzunluğunda prolog (seyirci) ve toplam 10 etaptan oluşuyor. Projektörler altında gece koşulacak etaplar görselliği arttırma amacı ile, araçların ikişer ikişer, yan yana start alıp, ortada bir köprü geçişi ile birbirine bağlanan ikiz parkurlarda yarışması esasına göre hazırlandı. Motosikletler ise dörtlü olarak start alacaklar. Yarışa ralli sınıfında 33, Motosiklet sınıfında 26 ön kayıt oldu. Katılanlar arasında Ralliart’ın yabancı ekipleri de var. Kayıtlar bu ayın sonuna kadar açık olacak.

Tüm etaplarda yarışçıların hareketlerinin izlenebileceği GPS takip sistemi ile iletişim ve güvenlik üst düzeyde sağlanırken, acil durumlar için bir helikopter ve 4×4 kurtarma ekipleri hazır bekleyecek. East European Tout Terrain, 5 organizatör ülkenin katılımı ile koşulan 6 ayaklık Uluslararası bir Off-Road Yarış Serisi. Yarışlar, her ülkeden seçilen bir organizatör kulüp organizasyonu ile toprak, kum ve orman etaplarında koşulurken, ayrıca şehir içinde özel seyirci etapları organize ediliyor. Serinin Organizatör ülkelerine 2017 yılında Romanya, Yunanistan, Bulgaristan’ın yanı sıra Türkiye katıldı, 2018 yılında seriye İsrail de dâhil oldu. | 26 Eylül 2018 : 16.20

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top