WRC adayı Japonya Rallisi için lansman yapıldı

WRC OrganizatörÜ Oliver Ciesla (sağda) ile SANS Direktörü Koji Tasawash

Japonya Rallisi’nin 2010 yılından bu yana dışında olduğu Dünya Ralli Şampiyonası’na yeniden katılması için yüksek profilli bir lansman gerçekleştirdi. Avustralya’dan yayın yapan Rally Sport haber portalında Martin Holmes’in haberine göre, ralli ülkenin kuzeyindeki Hokkaido adasından start alacak ve Japonya’nın ana adası Honshu’nun güneyinde gerçekleştirilecek. Rallinin organizatörü, WRC Promoterü ile dört yıllık bir sözleşme imzalayan WRC Japonya Hazırlama Komitesi olarak tanımlanıyor.

Rallinin organizasyonu Toyota Motorsports Cub aracılığıyla gerçekleşecek ve Japon federasyonu JAF tarafından onaylanacak. , 2019’daki aday yarış için bazı tarihler önerildi, ardından da yarışın WRC’deki geleceği ile ilgili bir karar verilecek. Daha önce Ralli Japonya rallisi toprak etaplarda yapılıyordu, bu kez Aichi ve Gifu eyaletlerinde asfalt etaplar geçilecek. Rallinin merkezi ve servis alanı Nagoya şehrinin 12 km doğusunda ve Toyota’nın genel merkezinin yakınında Nagakute şehrinin Aichi Expo Anıt Parkı olacak.

Dünya Ralli Şampiyonası organizatörü, Japonya’da 2019’da yapılacak olan aday ralli ile ilgili olarak detay bilgilendirmelerin nu yılım son aylarında yapılacağını açıkladı. WRC Promotörü ayrıca, Toyota Motorsports Club’ın, etkinliği organize etmekle ilgili sorumluluğu üstlenmek üzere Rally Japan Bid Committee altında bir araya gelen organizatörler grubundan biri olduğunu, ancak Japon otomobil fabrikalarıyla bir bağlantılarının olmadığını açıkladı.

Bir yayıncı şirket olan SANS firmasının çalışmaları, Japon dergisi Autosport’un yanı sıra diğer otomobil dışı yayınların yayınlanmasını ve ayrıca Tokyo Otomobil Fuarı’nın yanı sıra diğer motor sporları etkinliklerini de düzenliyor. Gelecek yılki Ralli Japonya için muhtemel tarihler 12-15 Eylül, ya da Kasım ayında ilk ya da ikinci hafta olarak listelendi.

26 Ağustos 2018 : 11.35

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top