Polo R5’in homologasyonu İspanya’ya kaldı

Volkswagen, Polo GTI R5 ile rekabete 25-28 Ekim’de İspanya Rallisi’nde dahil olmaya hazırlanıyor. ERC ve ulusal şampiyonalarda olduğu gibi, takım, WRC 2’de de 272 PS otomobili ile parkura çıkacak. İspanya’da yapılan son test, hem asfalt hem de toprak zemin üzerinde gerçekleştirildi. İspanya Rallisi Volkswagen için başka bir açıdan farklı bir önem taşıyor; takım, ilk şampiyonluğunu 2013 yılında burada kazanmıştı. Volkswagen Motorsport Direktörü Sven Smeets, “İspanya Rallisi bizim için çok özel bir yarış” dedi ve ekledi; “İlk dünya şampiyonluğumuzu burada kazandık. Sadece bu değil, fakat değişken yüzeyleri ile İspanya, aynı zamanda, farklı koşullar altında zorlu rekabet için en mükemmel yarış.”

Volkswagen, Dünya Ralli Şampiyonası’nda sadece dört yıl içinde çok büyük bir başarı elde etti. Polo GTI R5 ile Volkswagen, yeni bir fasıl açtı, şimdi bu başarılı dönemi müşteri sporuna endekslemeyi hedefliyor. Bu nedenle, İspanya seçimi özellikle yapıldı. Bir nedeni de otomobilin tam ve en iyi şekilde geliştirilmesini sağlamak için mühendislere biraz daha zaman kazandırmak.. Aslen yaz sonu için planlanan homologasyon, bu yüzden bir kaç hafta sonrasına (1 Ekim 2018’e) kadar geri çekildi. “Testler iyi geçti. Polo GTI R5’i test eden sürücüler çok olumlu geri dönüşler verdi ” dedi Smeets ve ekledi; “Buna rağmen, araba en sonunda homologe hale gelmeden önce birkaç şeyi daha değiştirmek istiyoruz.”

Polo GTI R5 teknik proje lideri ve dünya şampiyonu Ogier’in eski yarış mühendisi Gerard Jan de Jongh ise şunları söyledi: “Bir müşteri arabası, bir çalışma ekibi için bir WRC’den daha da iyi geliştirilmeli. Araba başarılı bir şekilde homolog hale getirildikten sonra, bir müşteri genellikle herhangi bir değişiklik yapma veya aracı tam olarak test etme şansına sahip değil. Bu nedenle, Ekim ayına kadar müşterilerimize tam gelişmiş ve hızlı bir Polo GTI R5 tedarik etmemiz için zaman ayırıyoruz.” | 26 Nisan 2018 : 20.20

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top