Cupra e-Racer ayrıntıları açıklandı

WSC Technology şirketi, Cenevre Uluslararası Motorshow’ta sergilediği Cupra e-Racer‘in ilk ortaya çıkışı ile birlikte E TCR teknik düzenlemelerinin kilit noktalarını açıkladı: 4/5-kapılı seri üretim otomobilleri, 300 kW sürekli güç ve 500kW maksimum güç ile 12000 rpm elektrik motoru, 65 kWh 800V akü kapasitesi, arkadan itişli, tek dişli şanzıman, McPherson ön süspansiyon ve çift Wishbone arka süspansiyon. Motor, şanzıman ve invertörlerin E TCR markalı güç ünitesi, pil takımıyla birlikte, WSC Technology tarafından dağıtılacak olan ortak bir paket oluşturacak ve mevcut olan akım da dahil olmak üzere farklı TCR modellerine takılabilecek. WSC Technology, yarış serisini başlatmadan önce 2018 sezonunda tanıtım ve medya etkinlikleri düzenlemeyi planlıyor.

WSC Grup Başkanı Marcello Lotti şunları söyledi: “Her şeyden önce, E TCR Teknik Yönetmeliklerine tamamen uyan ilk otomobil olan CUPRA e-Racer konsepti için Seat’a teşekkür etmek istiyoruz. Neden E TCR? Çünkü Grubumuz tüm Touring Car şampiyonasına karşı sorumluluk duygusu hissetmekte ve dolayısıyla yeni teknolojilerin gelişme eğilimlerini görmezden gelememekte. Bu yeni konfigürasyon için bir platform yaratmak amacıyla TCR’yi o kadar başarılı kılacak aynı teknik ilkeler üzerinde çalışacağız”dedi.  WSC Technology CEO’su Maurício Slaviero ise, “Touring Car yarışında birkaç yıl geçtikten sonra, E TCR projesi bana taze ve heyecan verici bir meydan okumayı temsil ediyor. Elektrikli yarış otomobilleri için bu yeni seriyi geliştirmeyi dört gözle bekliyorum. Özellikle devreye alma noktasında çok çalışmamız gerekecek, ancak TCR’nin büyük ailesinin bir parçası olmaktan dolayı heyecan duyuyorum” diye konuştu.

Cupra Direktörü ve Cupra Racing Başkanı Jaime Puig de “Cupra e-Racer’ı Cenevre Motor Show’da sunmaktan çok memnunuz. Bize yeni bir teknoloji ile tamamen yeni bir araba geliştirmek, heyecan verici bir mücadele oldu. Seat León TCR ile TCR sürecinde yaptığımız gibi, bu projeye tamamen CUPRA Racing’de ve E TCR konseptinde öncü bir rol oynamaktan gurur duyuyoruz. Yeni E TCR, sadece Touring Cars’ın yarış yeni bir ırkı yol açacak gerçek bir devrim değil, aynı zamanda motor sporlarında Touring Car’ı yeniden düşünmeye meydan okuyacak” dedi. Cupra Direktörü ve Cupra Stratejisi-İş Geliştirme ve Operasyon Daire Başkanı Antonino Labate’nin sözleri ide şöyle oldu; “bu kadar önemli bir projenin öncülerinden biri olmak Cupra için büyük bir fırsat. E TCR’nin ötesinde, CUPRA e-Racer, CUPRA’nın motor sporlarında yeni bir vizyon kurup liderlik etme konusundaki ilk hedefi. Yarış, CUPRA markasının çekirdeğini oluşturan bir DNA ve Cupra dünyasının ve stratejisinin merkez üssünde.” | 6 Mart 2018 : 22.35

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top