Mark Higgins rallikrosa hazırlanıyor!

Üç kez İngiltere Ralli Şampiyonu olan Mark Higgins, Mayıs ayında Silverstone’da yapılacak olan Dünya Ralli Kros Şampiyonasında bir Peugeot 208 Supercar ile ilk startını almayı hedefliyor. Higgins, Dumfries merkezli Albatec Racing ekibi ile en azından İngiliz Ralli Kros Şampiyonasının ilk iki yarışı için imza attı. İngiliz medyasındaki haberlere göre, Britanyalı rallici, RX serisinde de yarışmayı umuyor. Albatec Racing ve Bolton Üniversitesi Motor Sporları Mühendisliği Ulusal Merkezi (NCME) arasında işbirliğine dayalı bir ortaklığın parçası olarak öğrencilerin arabayı geliştirmesi üzerinde çalışmalarını sürdürecek.

Higgins, “Güçlü otomobilleri daha önce bu ortamda kullanmadım, bu yüzden heyecan duyuyorum” dedi ve ekledi; Silverstone’da dünya şampiyonasında yarışmak için gerçekten çok çalıştık. Bütçeye bağlı bir durum ve eğer parayı bir araya getirebilirsek, meydan okurcasına orada olmak istiyoruz” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü; “bir WRC ile, 600 beygir gücü elde etmek heyecan verici. Kariyerim boyunca hep istedim, biraz tecrübem de var. Sabırsızlıkla bekliyorum, gerçekten iyi olacak. Petter (Solberg) ve Sebastien (Loeb) ile konuştuk. Adrenalini yüksek ve harika arabalar ile gerçekten iyi bir yarış.” Higgins’in küçük kardeşi David, Global Rallikros Şampiyonasının bazı yarışlarında Subaru ABD ekibi ile yarıştı. “David ile her şey hakkında konuşuyorum, açıkçası birkaç tur yaptı. Bence anahtar, ilk virajdan sağlam çıkmak! Yarışı sürdürebilsen bile rallikrosta birçok faktör var.”

Albatec sahibi Andy Scott “Mark, üç İngiliz ralli ödülünün muhteşem bir soyu ve çok sayıda Çin Ralli zaferiyle geliyor; bu nedenle, yeteneği ve hızı konusunda şüphe yok” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı; “İngiltere’nin World RX ile rekabet edebilmesi için bütçeyi güvence altına almasını sağlamak adına çok çalışıyoruz.” Higgins, eski Vauxhall Motorsport Proje Yöneticisi, NCME’den Mark Busfield ekibi ile de bir araya gelecek. Busfield, “2000 yılında Vauxhall Rally projesinde öncü olduğumuzda son olarak Mark ile birlikte çalıştım. Yeniden başlamak güzel, Mark’ı o zamanki gibi odaklanmış olarak görüyorum.” | 16.01.2018 : 21.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top