Citroen ‘yeni’ C3 WRC daha agresif

Fransız ekibi Ocak ayındaki Rallye Monte-Carlo’dan itibaren yürürlüğe girecek olan yeni teknik düzenlemeleri nasıl yorumladığını ortaya koymak için son nesil WRC’sinin görünümünü ve performansını önemli ölçüde değiştirdi. 2016’da seçilmiş bir yarış programını tamamlayan Citroën, 2017’de tam zamanlı bir WRC programı planlıyor ve ekip, yeni C3 WRC’yi tekrar rallilerde kazanma ihtimaline geri döndürmekten yana umutlu. Takım direktörü Matton, “2017’de rakiplerimizi geçerek normal koşullarda yarış kazanmak istiyoruz” dedi ve ekledi; “2018’de, hedefimiz en az bir dünya şampiyonluğu kazanmak” dedi. 2017 WRC teknik düzenlemelerindeki heyecan verici değişiklikler, Citroën’ü yeni C3 modeli ile şampiyonaya dönmeye ikna eden sebeplerden biri. Matton şunları söyledi: “İlk bakışta, bunun sadece önceki yönetmeliklere göre önemli bir yenilenme olduğunu düşünebiliriz, fakat bundan çok daha fazlası  var: motor gücündeki artış, aerodinamiğin artan etkisi ve merkezi olarak kontrol edilen diferansiyelin geri dönüşü. Üç büyük değişiklik var. Önceki WRC otomobillerimizden edindiğimiz tecrübeyi ve uzmanlığımızı bu üç noktaya uyguladık”

Citroën’in dikkat çeken yeni C3 WRC’si, önümüzdeki sezon 13 yarışlık WRC takviminde M-Sport, Hyundai ve Toyota’nın eşit değerlerdeki otomobilleri ile karşı karşıya kalacak. Matton, “C3 WRC, ben dahil olmak üzere bir nesil ralli meraklılarını büyülenen otomobilleri kesinlikle hatırlıyor: Neyse ki, her şey özellikle güvenlik açısından değişti. Ancak sürücüler saldırgan, kükreyen bir canavara sahip olmak zorunda kalacakları anlamını önümüzdeki sezonda kesinlikle göreceğiz. Kris Meeke’yi arabayı test ederken gördüm. Kendi amacımıza ulaştığımızı söyledi. Bu yeni nesil WRC’ler için son derece muhteşem bir yan var” dedi. C3 WRC, gelecek yıl karoseri düzenlemelerini tamamen kullanan saldırgan bir hava aracı paketi kullanıyor.

Citroën’in karakteristik iki katlı ön farlarının altında, ön tampon ve kanatçıklar var, bu da downforce oluşturmak ve understeer azaltmak için. Hava girişleri radyatör, turbo intercooler ve frenlere serin hava verirken, sıcak hava kaput üzerindeki kepçelerle ve ön kanatların altında çıkarılıyor. Arka kapılardaki hava delikleri frenleri soğutmak için kullanılırken, tıpkı ön gibi, sıcak hava kanatların altından dışarı çıkıyor. Arka uç, daha düşük ve karmaşık bir üst seviyeden oluşan dev bir iki elementli arka kanadın hakimiyeti altında. Arka tamponun altında, gevşek yüzeylerde çakıl ve karın hızla tükenmesi için tasarlandı. Kapağın altında, Citroën’in C-Elysée WTCC otomobilinden gelen bir üniteye dayanan dört silindirli 1,6 litrelik direkt enjeksiyonlu turbo motor var. Yeni WRC düzenleme 36 mm turbo restrictor ile yaklaşık 380 bhp üretiyor. Dört tekerden çekiş şanzıman, aktif merkez diferansiyelinin geri dönüşüyle ​​birlikte büyük bir değişim geçirdi; süspansiyon değişiklikleri arabanın asfalt ve çakıl modellerinde farklı olacak daha uzun yolculuk ve geometriyi içeriyor.

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top