Ogier, İsveç’te 4’nci kez kazandı!

160214-WRC-SWF-VW-11

FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nda Volkswagen, Sebastian Ogier/Julien İngrassia Polo R WRC ile buz ve kar üzerinde geçilemedi, sadece İsveç Rallisi’ni de kazanarak üst üste dördüncü galibiyetine uzandı. Ogier için, bu son zafer, İsveç’te son dört yıl içinde üçüncü kez ve toplamda da 34 galibiyet. Andreas Mikkelsen dördüncü sırada eve yarışı bitirdi. 160214-WRC-SWF-VW-7Buna karşılık, Jari-Matti Latvala İsveç de dördüncü bir zafer umudunu kırık bir dingil yüzünden Cuma günü terk etmek zorunda kaldı. Rallide, yoğun kar yağışı ve don öncesi sıfırın üstünde sürekli yağmur vardı. İsveç de rekabet sürekli değişen zor şartlarda yaşandı. Yarıştan iki gün önce özel etaplar yumuşak killi toprak ve çamur tarafından domine edilmişti. Ralli başladığında ise buz ve taze kar ile karşı karşıya kalındı. İsveç’te asıl görevi Andreas Mikkelsen üstlendi ve rallinin büyük kısmında yolu açan isim oldu. Sebastian Ogier Mikkelsen podyuma çıkma şansını küçük hatalar ve yol dışındaki gezintileri sırasında kaybettiği değerli zaman nedeniyle yitirdi ve 4’üncülükte kaldı. Jari-Matti Latvala Torsby etabında dingili kırdı. Sadece arkadan itişle sürmeye devam etti, sonunda kırık süspansiyon ile ilk günün (Cuma) son etabında yarışı bıraktı. İsveç’te güç etabının değerli puanları Sebastian Ogier’a yazıldı. Volkswagen, 40 ralliden 33’üncü güç puanı kazandı.

160214-WRC-SWF-VW-5Sebastian Ogier, finişte yaptğı açıklamada “İsveç’te tekrar kazanmak, inanılmaz bir duygu” dedi. Karlar eridikten sonra hafta başında ideal olmaktan uzak olan etaplarda yağmur etkiliydi. Ogier, “kazanmak için kariyerimizin en büyükini risk almak zorundaydık. Hakkını verdik ve ben gerçekten mutluyum” diye konuştu.

Jari-Matti Latvala ise, “Doğal olarak, İsveç, hiç planlandığı gibi gitmez. Bazı etaplarda arabayı harika hissettim, tamamen bir rekabet vardı ve biz bunu kanıtladık. Ne yazık ki, herhangi bir puan almak bir şanslı değildik. Bir sonraki ralli olan Meksika’da iyi bir başlangıç pozisyonu var ve bunu kullanmak zorundayız. Umarım koşullar bizden yana olacak. Sezonun ilk iki rallisi arasında biraz daha şanslı olmaydım..” diye sitem etti.

Andreas Mikkelsen de ralli sonrası şöyle konuştu; “İsveç de hedeflediğimiz yer, doğal olarak, dördüncü değildi. Kesinlikle kazanmak için mücadele ettik. Ancak, bunu başarmak için çok fazla hata yaptık. Gelecek için öğreneceğiz. Güç etabında bir kez daha ben vardım ve iki bonus puan aldık.” Volkswagen Motor Sporları Direktörü Jost Capito, “İsveç’i dördüncü kez kazanmak için tüm ekip, ama özellikle Sebastian Ogier ve Julien İngrassia fantastik bir çaba sergiledi. Onlara şapka çıkarıyorum. Tam gaz yüzde yüz olsa da mutlaka başarı garantisi yok! Andreas Mikkelsen küçük hatalar yaptı. Tüm ekibin sergilediği performanstan dolayı mutluyuz.”

FIA Dünya Ralli Şampiyonası (WRC), İsveç Rallisi Genel Klasman
1. Sebastian Ogier/Julien İngrassia (F/F), Volkswagen, 1h 59m 47, 4 s
2. Boyutlar (TR/TR) Hayden Paddon/Kennard John, Hyundai, + s
3. 55, 6 (N/N) Mads Østberg/Ola Fløene, Ford, + s
4. (N/N) Andreas Mikkelsen/Anders Jæger, Volkswagen, + 1 10.8 s
5. (EST/EST) Ott Tänak/Raigo Mõlder, Ford, + 1 50, 7 s
6. (E/E) Dani Sordo/Marc Martí, Hyundai, + 2 24 s
7. Henning Solberg/Ilkay Küçük (N/A), Ford, + 2 40.0 s
8. (IRL/GB) Craig Breen/Scott Martin, Citroën, + 2m 44,6 s
9. (GB/GB) Elfyn Evans/Craig Parry, Ford, + 5 m 16 s
10. (S/S) Pontus Tidemand/Jonas Andersson, skoda auto, s 5m 31.7 +

(Fotoğraflar; Volkswagen Motor Sport)

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top