Ümit Ülkü, Başkanlık için aday!

150426-UU-MAC-9

İzmirli Şampiyon Pilot Ümit Ülkü, 5 Aralık’ta Ankara’da yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurulda aday olacağını açıkladı. Bir süredir adaylık için önerilen isimler arasında adı sık sık telaffuz edilen Ümit Ülkü, başarılı iş ve sosyal hayatı haricinde, otomobil sporlarında da yalnızca yarış pilotu olarak değil, aynı zamanda da Türkiye’nin en çok yarış organizasyonu yapan kulüplerinden biri olan Ülkü Motorsporları Kulübü’nün de Başkanı aynı zamanda da eğitmen pilot olarak tanınıyor. Başarılı Sporcu, kendisine telefonla ulaşan Ralli Ajansı’nın sorularını yanıtlarken adaylığını da ilk kez resmi olarak ilan etmiş oldu.

Ümit Ülkü, son üç yılın ‘Türkiye Pist Şampiyonu’, son iki yılın Türkiye Tırmanma Şampiyonu ve bu yıl ilk kez çıktığı Avrupa Arenasında da ‘Avrupa Üçüncülüğü’ unvanına sahip. Türkiye Pist Şampiyonası’nın yanı sıra, Türkiye Tırmanma Şampiyonası ve yurt dışında Avrupa Binek Otomobiller Şampiyonası (ETCC) ve Porsche GT3 Sports Cup olmak üzere dört farklı kulvarda yoğun bir sezon geçiren Ülkü, ajansa yaptığı açıklamada “Türkiye’nin her yerinden bu spora gönül veren herkesle, bütün branşlarla ortak paydada buluşmayı ve hepsine eşit mesafede olmayı” ve “Devlet kurumlarının otomobil sporlarıyla barışık olacağı bir yapı kurmayı” hedeflediğini söyledi. Ümit Ülkü; “Başarılı organizasyonlar için büyük bütçelere ihtiyaç olduğunu ve bu nedenle kalkınma ajansları ve devletin diğer ilgili kurumlarından destek alarak güçlü bir şekilde ilerlemek için çalışacağını” ifade etti.

5 Aralık’ta yapılacak ‘Olağanüstü Genel Kurul’da seçilecek olan başkanın görev süresinin bir yıl olduğunu hatırlatan Ümit Ülkü, “Hem sporcu olarak, hem kulüp başkanı olarak hem de pist işletmecisi olarak sporun, sporcunun, kulüplerin ve görevlilerin sorunlarını çok iyi bildiklerini, bütün paydaşların sesine kulak vererek çözüm odaklı bir yönetim sergileyeceklerini” söyleyerek “Bir yılda bütün işleyişi baştan sona iyileştirmek mümkün olmasa da temel sorunlara etkili çözümler getirmek konusunda iddialı olduğunu” da sözlerine ekledi. Ülkü; “Otomobil sporları şu anda acil müdahale gerektiren sorunlarla mücadele halinde. İşbaşına geçince, zaman kaybetmeden bu konuları çözmek için bir an önce kısa, orta ve uzun vadeli projeler üzerinde çalışmaya başlamalıyız” dedi. Federasyon seçimleri için aday olması beklenen diğer isimlerin de önümüzdeki günlerde açıklama yapmaları bekleniyor.

Son 70 haber

3 Yorum - “Ümit Ülkü, Başkanlık için aday!”

  1. Hayırlı olsun. Doğru bir seçim.

  2. Bülent İMİR

    PAZARLAMA STRATEJİ UZMANI olarak TOSFED’e Başkanlık edecek birinin nasıl olması gerektiğini acizane olarak paylaşmak istedim.
    1- Kesinlikle Motor sporlarıyla iç içe olan bir aday olmalı. İşiyle, aile yapısıyla… Çünkü aday ne kadar bu sporla iç içeyse Algısı diğerine nazaran Açıktır! Şimdi bir düşünün Daha önce bu sporla ilgilenmiş yarışmış ama şimdi inşaat, bakkaliye, otel, terlik, çorap işi yapan bir adayın algısı 2 ye bölüktür! Çünkü bir yandan Motor sporlarına başkanlık yapacak, bir yandan motor sporlarıyla alakası olmayan işiyle uğraşacak ! İşte bütün mesele bu…! Bu Türkiye nin en iyi müzik adamının petrol işi yapmasına benzer.. Veya bir futbolcunun cafe işletmesi gibi. Sonuç Hüsran olur tabi.. Oldu da !
    2- Adayın Yarış organizasyonları, pist yönetimi, Türkiye ve Avrupa pistlerinde deneyimleri olmalı.
    3- Adayın Pilot adayları yetiştirme deneyimi olmalı.
    4- İş dünyası, sanayisinden Parakendeyebbağlantıları, iletişimi çok güçlü olmalı. Bu yarın firmaları sponsorluk için
    motor sporlarına yönlendirmeye ikna etmeye yarar.
    5- Yönetim de deneyimli, uluslararası spor yasalarını bilen çok güçlü Danışman ekibi olmalı..
    6- Ayrıştıran değil birleştiren biri olmalı. Motor sporlarına gönül vermiş eski yeni tüm pilotların her daim bir çatı altında
    deneyimlerini yeni kuşaklara aktaracak platformları sağlamalı..
    7- Devlet mecralarına sporun sıkıntılarını en iyi şekilde anlatma becerisi olmalı. Böylelikle devlet teşfikiyle Ülkemize
    Yep yeni yarış pistleri sağlanıp gençler bu spora sevdirme becerisi olmalı….
    8- Genç Dinamik biri olmalı.
    9- Pazarlama, İşletme zeka ve deneyimine sahip biri olmalı.. Yansımaları bilmeli. Düğün fotoğrafçısının alelacele çektiği
    Resimler gibi pilotların hoş olmayan Anları çekilip medyada yer almasını engelleyecek vizyon içinde olmalı.
    10- Müthiş bir girişimci zeka ve deneyimi olmalı. Bu tarz birinin ancak inovatif düşünüp bu güne kadar yapılmamış çok faydalı projelere imza atmasını sağlar..
    11- Spora Fransız değil İşi bilen çok az konuşup Çok icraat yapan bir aday olmalı….
    12- Eğitime Kişisel gelişime önem veren Türkiye’nin önde gelen Uzmanlarıyla iletişim halinde olmuş biri olmalı. Böylelikle birim içinde tüm pilotlara beden dili, İkna, hitabet sanatı… vs gibi ücretsiz seminerler verdirerek dünya standartında donanımlı pilotlar yetişmesini sağlamalı..
    13- Motor sporlarını 7 den 70 e herkese sevdirmek için çabalamalı.
    Pazarlama Strateji Uzmanı olarak 13 maddelik önerime uygun bir başkanın TOSFED Faydalı olabileceğini düşünüyorum. Bu özelliklere bütünüyle uygun tek ismin Ümit Ülkü beyin olduğu kanaatindeyim.. Teşekkürler..

  3. İbrahim Kinaci

    Destekliyoruz.

Yoruma kapalı

Go To Top