Trans Anatolia’da start verildi

Start öncesi yarışçılar toplu fotoğraf çektirdi

Start öncesi yarışçılar toplu fotoğraf çektirdi

Türkiye’nin ‘ilk’, ‘tek’ ve ‘en büyük’ uluslararası açık yol maraton yarışı Trans Anatolia’da seramonik start verildi, tüm ekipleri ve organizasyonu parkur heyecanı sardı. Ankara Kent Park AVM önünde kurulu start tak’ında, önce toplu hatıra fotoğrafları çekildi, ardından motorsikletler birer dakika arayla start aldılar. Yarışın tek ATV’sinin ardından da rally ve raid klasmanlarında yarışacak olan 4×4 araçlar yine birer dakika arayla tak’tan geçiş yaptılar.

Murat Karahan, İsuzu ile Trans Anatolia'da..

Murat Karahan, İsuzu ile Trans Anatolia’da..

Ankaralı offroad ve motorsiklet meraklılarının da yakından takip ettiği start seramonisinde, ilk start Spor Toto Teşkilat Daire Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafındna verildi, ardından da sırasıyla Başbakanlık Danışmanlarından Mustafa Şahin ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven ile Tosfed Başkanı Metin Çeker sporculara startlarını verdiler.

Saffet Üçüncü'ye startı İbrahim Aybar verdi

Saffet Üçüncü’ye startı İbrahim Aybar verdi

4×4 araçlara sıra geldiğinde ise, Dacia Duster ile yarışa tanıtım amacıyla katılan ünlü TV programcısı Saffet Üçüncü ve kopilotu Umut Canpolat’a startını Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, daha sonra da start sırası geldiğinde tak’a çıkan raid yarışçılarından Emre Tokgöz ve kopilotu Burak Dalyan’a da startını Birlas Motorsport Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Sabancı verdiler.

Emre Tokgöz'ün Mitsubishi'sine startı Yakup Sabancı verdi

Emre Tokgöz’e startı Yakup Sabancı verdi

AVM önünde renkli bir etkinlik yaratan Trans Anatolia startında 37’si motor, 1’i atv, 21’i 4×4 ve 1’i kamyon olmak üzere toplamda 60 yarışmacı tak’tan geçiş yaptılar. Seramonik start sonrası ralli merkezi ve servis alanı Bilkent Otel’e geri dönen sporcular, araçlarını mekanikerlerine teslim ederek otelde dinlenmeye çekildiler.

Suat İnan (sağda) ve kopilotu Ejder Erişti

Suat İnan (sağda) ve kopilotu Ejder Erişti

Toplu halde yenilen akşam yemeğinden sonra medya ve yarışmacılar için ayrı ayrı brifingler verildi. Program gereği maratonun ilk günü sabah günün erken saatlerinde motorlar çalıştırılacak. Yarışın ilk etabı olan ünlü Tuz Gölü’ne gidiş için yarışçılar 150 km normal etap katedecekler. Günün diğer etabından sonra ilk yarış günü öğleden sonra Kapadokya’daki servis alanında sona erecek.

Aydın Hoşgör | Ankara

[metaslider id=27374]

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top